Novice

Priključni hibrid Volvo V60 (Plug-in Hybrid) v New Yorku eden izmed treh kandidatov za Zeleni avto leta

Na svetu prvi priključni hibrid Volvo V60 (Plug-in Hybrid) se bo ameriški javnosti premierno predstavil na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku. Priključni hibrid je eden izmed treh kandidatov za prestižno nagrado Zeleni avto leta 2013 (2013 World Green Car of the Year).

Zmagovalni avtomobil, ki bo izbran iz strani 66 najboljših avtomobilskih novinarjev iz 23 držav celega sveta, bo razglašen 28. marca na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku.

Volvova novinarska konferenca v Jacob Javits centru bo 28. marca, ob 10:30, in bo vključevala svetovno premiero Volvovih zadnjih R-Design modelov, kot tudi naznanitev novega in razburljivega dodatka v ponudbo Volvo modelov za Severno Ameriko.

Priključni hibrid Volvo V60 podrobno

Izjemen priključni hibrid V60 je na svetu prvi dizelski priključni hibrid. Voznik lahko izbere način vožnje preko treh gumbov, ki dajo vozilu tri popolnoma drugačne temperamente: Pure, Hybrid in Power.

»Te genialne možnosti na zahtevo naredijo priključni hibrid V60 izjemnega v primerjavi z ostalimi hibridi na trgu. Zaradi načinov Pure, Hybrid in Power je vozilo popolna izbira za brezkompromisne stranke, ki si želijo imeti kar se da nizke izpuste CO2, vendar z najvišjo možno stopnjo voznega užitka,« pravi Doug Speck, višji podpredsednik marketinga, prodaje in storitev strank pri Volvo Car Groupu.

• S pritiskom na gumb Pure voznik dobi do 50 km čiste električne moči.
• V načinu Hybrid so CO2 emisije 48 g/km in poraba goriva 1,8 l/100 km.
• Način Power združi moči dizelskega in električnega motorja in ustvarja izjemnih 215+70 KM in navor 440+200 Nm. Pospešek od 0 do 100 km je v 6,1 sekunde.

Uspešna predstavitev

Izjemne lastnosti priključnega hibrida Volvo V60 so bile od predstavitve leta 2012 potrjene že večkrat. Prva pošiljka modelnega leta 2013 je že razprodana, še preden je vozilo prišlo v razstavne salone.

V letu 2012 je novi priključni hibrid Volvo V60 prejel najvišjo Euro NCAP oceno za električno vozilo. Pet zvezdic na testu, ki vključuje čelno trčenje pri hitrosti 64 km/h, dokazuje, da ima priključni hibrid V60 isto stopnjo varnostnih standardov kot običajni V60.

»Uspeh priključnega hibrida je verjetno najmočnejši signal revitalizacije blagovne znamke Volvo od našega začetka neodvisne poti v letu 2010.« doda Doug Speck.

Priključni hibrid Volvo V60 je sinteza sodelovanja med Volvom in švedskim energetskim dobaviteljskem Vattenfall, s skupnim financiranjem razvoja projekta.

Vir: Volvo

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Priključni hibrid Volvo V60 (Plug-in Hybrid) v New Yorku eden izmed treh kandidatov za Zeleni avto leta"


J.McLane
11 leta 1 mesec nazaj

57k €, lepa cena, drugače pa tale naš Evropski NEDC testni cikel je pa taka farsa, kako lahko dobijo od avta kjer polneš elektriko in dizel samo eno številko (1,8 l/100km) porabe dizla, ki potencialnemu kupcu ne bo povedala NIČ o tem koliko naj bi imel avto porabo ko sprazneš baterije (50 km). Ta številka je pač samo za določanje DMV.

JG2
11 leta 1 mesec nazaj

http://www.volvocars.com/de/all-cars/Documents/preislisten/MY13/Volvo_V60_Hybrid.pdf

Cenik Volvo V60 Plug in, če koga zanima. Je pa dobava šele v letu 2014, ker je serija 2013 razprodana.
Absolutno “leader” v razredu, ki ima pa res tudi temu primerno ceno. V Sloveniji vsaj po podatkih in informacijah ki jim imam ni bil prodan niti eden, bo pa to eden izmed enostavnejših uvozov (samo 49 g/km CO2).

Gregor-Humar
11 leta 1 mesec nazaj

Hudo dober! Cena pa bo najbrž v višavah…

 
Novozelandski Auckland za otvoritev sezone Mateja Žagarja
Žagar optimističen pred prvo dirko SGP serije