Novice

Proizvodnja Bentayge ne zmore slediti povpraševanju

Wolfgang Duerheimer, izvršni predsednik znamke, je potrdil, da pri Bentleyu iščejo rešitve za povečanje proizvodnje njihovega prestižnega športnega terenca.

Britanski proizvajalec prestižnih vozil je enkrat že povečal proizvodnjo s 3.600 na 5.500 enot, saj je še pred začetkov prodaje prejel preko 10.000 naročil. ”Trenutno preučujemo ali jih lahko naslednje leto naredimo malce več,” je na avtomobilskem salonu v Ženevi povedal Duerheimer. Obrat Crewe je pripravljen na izziv, toda za zdaj največji problem predstavljajo dobavitelji. Slednji že sedaj komaj dosegajo kvote, ki so jih dorekli v začetku, torej za izdelavo 3.600 vozil.

S pomočjo dodatnih delovnih izmen, višanjem produktivnosti obrata in pospešene dobave delov od dobaviteljev bi lahko Bentley na letni ravni izdelal več prestižnih terencev. Bentayga se je svetu prvič uradno predstavil na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, kjer je svetovno javnost osupnil s svojimi zmogljivostmi, ki jih podpirajo izbrani materiali in pozornost do podrobnosti.

”To je počasen proces, a imamo sladke skrbi,” je zaključil Duerheimer. Trenutno je čakalna doba za kupce Bentayge kar leto dni, s povečanjem proizvodnje pa želijo znižati čakalno dobo in biti kar se da ažurni pri izpolnjevanju naročil.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Opel v naslednjih dveh letih z novim športnim terencem?
BMW Vision_Next 100 napoveduje prihodnost