Novice

Prometni znaki za »žrtve« navigacij

V nemškem Hamburgu so pričeli s pilotskim projektom postavitve prometnih znakov, ki bodo pokazali dezorientiranim voznikom točno lokacijo, kje se sploh nahajajo.

Tako bodo novi modri prometni znaki voznikom prikazali podatke, na katerem avtocestnem kilometru se trenutno nahajajo (npr: A7; 162,5 km; N – 162,5. kilometer avtoceste A7, smer sever). S tem projektom si želijo v Hamburgu ustvariti varnejše avtoceste, na katerih bi bilo čim manj zastojev. Ta teden so na avtocesti A1 proti Spodnji Saški že postavili 642 novih prometnih znakov. Table so velike 57 x 66 centimetrov in postavljene na vsakih 500 metrov. S tem bodo v veliko pomoč pri posredovanju informacij o točni lokaciji zastojev in prometnih nesreč, kar bo precej olajšalo delo policistom in reševalcem.

Pri tovrstnih primerih tudi avtomobilske navigacijske naprave niso v pomoč, saj se avtomobilisti čedalje bolj zanašamo na njihovo vodenje. A ravno v primeru okvare ali nesreče so tovrstni vozniki povsem izgubljeni in dezorientirani ter ne vedo, kje se sploh nahajajo. V primeru prometne nesreče pa je ravno hitrost posredovanja lokacije daleč najbolj pomembna.

Stroški projekta so 460.000 evrov, do konca leta pa bodo prometne znake namestili na vse avtoceste v Hamburgu. Po dveh letih bodo projekt ovrednotili in ga v primeru pozitivne ocene razširili na celotno Nemčijo.

Avtomobilizem.com (Vir: autobild.de)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo Estate Concept kot serijski V90
Volvo Cars predstavlja paket luksuznega interiera za modelsko leto 2015