Novice

Prototip nove Honde HR-V

Japonska Honda bo na prihajajočem avtomobilskem salonu predstavila prototip nove generacije manjšega športno uporabnega vozila HR-V, ki bo mešal štrene v rastočem segmentu križancev.

Hondin HR-V, ki je bil s prvo generacijo dokajšnja prodajna uspešnica tudi na našem trgu, je kar nekaj časa čakal na svojega naslednika – in sicer kar od leta 2006, ko se je končala proizvodnja predhodnika. Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Parizu, ki se bo začel v začetku oktobra, bodo pri Hondi svetovni javnosti predstavili prototipno verzijo nove generacije crossoverja HR-V. Omenjeni model bo na pariškem salonu sicer predstavljen kot »prototip«, vendar na njemu ni videti nič konceptualnega, prej bi si zaslužil poimenovanje »pred-produkcijski«.

Kompaktni križanec, ki bazira na platformi modela Jazz/Fit, je sicer že lani decembra pričel svojo prodajno pot na Japonskem in sicer kot model Vezel. V kratkem pa bo lansiran tudi na severnoameriškem trgu, vendar z označbo HR-V.

Novi HR-V ima, podobno kot modela Civic in Jazz, posodo za gorivo locirano na sredini, kar je posledično doprineslo povečan prtljažni prostor ter nižje pozicionirano zadnjo sedežno klop. Proizvajalec zagotavlja širok izbor različnih konfiguracij sedežev ter popolnoma ravno prtljažno dno ob podrtju zadnje sedežne klopi.

Ostale podrobnosti evropske verzije HR-V-ja zaenkrat niso znane, najverjetneje pa bo pod motorni pokrov dobil Hondin 1,6-litrski turbodizel, kakor tudi 1,5 bencinski agregat. Novi HR-V, ki bo poskušal mešati štrene v razredu, kjer se med drugim nahajajo Nissan Juke in Jeep Renegade, bo na voljo v začetku leta 2015.

Avtomobilizem.com (Vir: carscoops.com. Foto: Honda)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
General Motors predstavil cenovno dostopnega malčka
Opel Karl – mali avto z velikimi aduti