Novice

Prva slika Bentleyevega SUV

Angleška luksuzna znamka Bentley je objavila prvo sliko njihovega športno uporabnega vozila, ki se bo pojavil na trgu leta 2016. A kljub temu, da se o samem modelu še ne ve veliko, so pri angleškem proizvajalcu prejeli že 2.000 naročil.

Čeprav prva uradno objavljena slika Bentleyevega SUV ne razkriva preveč, oziroma deluje, kot da bi model Continental porinili v puščavski pesek, pa pri angleškem proizvajalcu hkrati z objavo fotografije potrjujejo serijsko proizvodnjo. SUV se bo pojavil na cestah leta 2016, cena pa bo presegla mejo 167.000 evrov.

K sreči se objavljena slika serijskega modela precej razlikuje od koncepta EXP 9 F, ki je bil predstavljen na ženevskem salonu leta 2012. Pod motornim pokrovom bo brnel zmogljiv 6-litrski dvanajstvaljnik W12, predsednik uprave Bentleya Wolfgang Schreiber pa je potrdil tudi Plug-In hibridno verzijo, ki bo predstavljena leta 2017. Hibridni sistem ne bo razvit pri Bentleyu, ampak si ga bodo sposodili v matičnem koncernu Volkswagen.

Čeprav še ni znano ime novega modela, imajo z njim velike načrte. Ravno z njihovim novim SUV-jem želijo namreč povečati prodajo na 15.000 vozil letno, kar bi lahko dosegli že leta 2018. V lanskem letu so sicer prodali 10.120 avtomobilov.

Novi SUV bodo proizvajali v Bentleyevi tovarni v Crewu, kjer bodo že koncem letošnjega leta pričeli izdelovati motorje W12 za celoten koncern. Do sedaj so omenjene motorje izdelovali pri Audiju v Nemčiji. S proizvodnjo novega SUV-ja bo Bentley ustvaril 100 novih delovnih mest.

Avtomobilizem.com (Vir: autoexpress.co.uk. Foto: Bentley)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova motorja pri PSA
Oplov razstavni prostor v Ženevi izbran za najbolj kreativnega