Novice

Prvi dan BMW eko regate poleg treninga tudi o trajnostnem razvoju

S treningom ekip skupno 56 podjetij, ki bodo to soboto točno opoldne sodelovale na tekmovalnem delu 2. BMW eko regate na Bledu, se je v petek dopoldne začel uradni del letošnje izvedbe te edinstvene športno-izobraževalno-zabavne prireditve.

Sočasno je na IEDC – Poslovni šoli Bled potekal strokovni modul, ki ga je organiziralo slovensko društvo Združenih narodov za trajnostni razvoj (UNGC Slovenija), partner BMW eko regate 2012.

Na »Modulu za trajnostni razvoj« so predavali predstavniki nekaterih najbolj prepoznavnih organizacij s področja trajnostnega razvoja, kot je denimo World Wide Fund for Nature, predstavljeni so bili primeri dobrih praks, okrogla miza pa je bila namenjena trajnostnim vidikom športa. Dogodek je z govorom »Kaj je potrebno, da se dosežejo spremembe« zaključil Andrej Miklavc, nekdanji vrhunski alpski smučar.

Pobudnica in predsednica Slovenskega društva Združenih narodov za trajnostni razvoj (UNGC Slovenija), dr. Danica Purg, predsednica in dekanija IEDC – Poslovne šole Bled, je ob otvoritvi modula poudarila, da koncept trajnosti ponuja drugačen odgovor na tradicionalna vprašanja uravnoteženega in harmoničnega družbenega razvoja. Zato je IEDC-Poslovna šola Bled pred 5 leti ustanovila UNGC Slovenija, prav tako pa je izobraževanje o trajnostnem razvoju vključeno v vse daljše programe izobraževanj te naše mednarodno ugledne ustanove.

Špela Kern iz Slovenske fundacije za trajnostni razvoj Umanotera pa je dodala, da le s sistemsko spremembo in trajnostnim delovanjem organizacij, ki v svoje trajnostno delovanje vključujejo tudi vse deležnike v svoji dobavni verigi, lahko pomembno prispevamo k prehodu v nizkoogljično in trajnostno družbo ter postavimo Slovenijo med tiste napredne države, ki se inovativno odzivajo na zahteve današnjega časa.

Zvečer so v veslaškem centru v Veliki Zaki na otvoritveni slovesnosti izžrebali še startne številke za 2. BMW eko regato, zbrane pa je pozdravil britanski veleposlanik v Sloveniji Andrew Page, ki pri nas predstavlja deželo-gostiteljico letošnjih olimpijskih iger in hkrati domovino tekmovalnega veslanja.

Vir: BMW

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Peugeot RCZ prejel nagrado
MINI United 2012. Resnično fantastičen dogodek.