Novice

Prvoaprilske potegavščine iz sveta avtomobilizma

Tudi letošnji prvi april je zaznamovalo nekaj potegavščin, ki so si jih privoščili predstavniki za medije avtomobilskih proizvajalcev. Pa poglejmo nekaj objav, s katerimi postavljajo zdravo pamet bralcev na preizkus.

Pri britanskem Land Roverju so objavili novico o namestitvi najbolj oddaljene polnilne točke, namenjene električnim avtomobilom, ki naj bi začela delovati na otoku Skye. Polnilna točka, dobrih 20 km oddaljena od najbližjih asfaltiranih cest, naj bi omogočila polnjenje lastnikom električnih vozil. Max Watts, vodja oddelka za polnilne tehnologije pri podjetju Land Rover, pa naj bi ob tej priložnosti poudaril, da želijo s tem ekološko osveščenim uporabnikom omogočiti terensko avanturo brez emisij. Tudi morebitnim naivnežem pa se je najverjetneje razsvetlilo ob izjavi Teda Lightlya, izvršnega direktorja Sky High Club, v kateri opisuje, da so nove polnilne postaje postavljene tako diskretno, kot da jih sploh ne bi bilo.

Italijanski Fiat je najavil prihod novega modela Pande v različici Hawaii, ki naj bi jo navdihnila serija The Inbetweeners, za katero naj bi pričakovali, da bo razprodana že prvi dan prodaje – uganili ste, na prvi april. Novo Pando naj bi poleg registrskih tablic iz leta 1995 krasila tudi rdeča vrata s predhodno narejenimi vdrtinami, poganjal pa naj bi jo 38-konjski bencinski motor z 899 kubičnimi centimetri iz modela Cinquecento. Motor naj bi  zaščitili pred vodo, tako da naj bi avtomobil preživel tudi kakšen izlet v jezero med vožnjo nadobudnih najstnikov, obenem pa naj bi staršem ob nakupu avtomobila ponujali posebne popuste.

Škoda je objavila novico, da naj bi bila zadnja v vrsti njihovih nenehnih izboljšav, v duhu gesla Simply Clever, projekcijski sistem ProjectaPal. Sistem naj bi s pomočjo tehnike LED ob odprtju vrat na tla projiciral izbrano sliko ali tekst – opomnik. Vodja Škodinega oddelka za informacijske sisteme Ivor Tüchskreen (!!!) je ob tem dejal, da si lahko vsakdo izbere podobo, ki jo želi videti v trenutku odprtja vrat.

BMW-jevi električni avtomobili i3 in i8 naj bi se po novem polnili preko nove lunarne barve. S pomočjo revolucionarne fotovoltaične tehnologije naj bi se njihovi električni modeli napolnili preko noči v duhu slogana “Sun down. Charge up.” oziroma, “Ko zaide sonce, pričnemo s polnjenjem”.

Lastniki treh MG-jevih kombilimuzinskih modelov naj bi s pomočjo posebnega barvnega premaza na gumah za seboj puščali barvno sled, ki naj bi se obdržala do prihodnjega deževja. Dr. Gull Abel, član njihovega raziskovalnega oddelka za pigmente, naj bi ob predstavitvi najavil, da naj bi s pomočjo obarvanih gum kupci njihovih vozil dosegli nov nivo personalizacije in posledično lahko pokazali svoje prave barve.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: proizvajalci.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Prvoaprilske potegavščine iz sveta avtomobilizma"


Fnatic
5 leta 16 dni nazaj

No ja..če je folk temu nasedel, pa naj bo ane..

 
Jeep pričenja s prodajo prvih Gladiatorjev
BMW zaradi Brexita predčasno na kolektivni dopust