Novice

Qoros 5 je najnovejši kitajski športni terenec

Kitajsko podjetje je na avtomobilskem salonu v Guangzhouju razkrilo svoj najnovejši model, kompaktni križanec Qoros 5.

Nad zunanjim videzom so bdeli tako v evropskem oblikovalskem studiju v Münchnu, kot tudi v Šanghaju, a se kljub temu novi Qoros 5 ponaša s prepoznavnim oblikovalskim jezikom. Podobne smernice in oblikovne elemente lahko vidimo še na kombilimuzini Qoros 3 in modelu City SUV.

Qoros 5 je prvi njihov model z nameščeno večvodilno zadnjo premo. Kitajski proizvajalec zaenkrat ne navaja ali bo model opremljen le s pogonom na sprednji kolesni par ali pa bo v ponudbi tudi štirikolesni pogon. Svoje terensko poslanstvo bo opravičeval s 180-milimetrsko oddaljenostjo od tal, pod pokrovom motorja pa bo vgrajen 1,6-litrski prisilno polnjeni bencinski agregat.

Motor proizvede 114 kilovatov moči in 230 njutnmetrov navora, enako kot v manjšem modelu Qoros 3. V potniški kabini bosta za zabavo skrbela 8-palčni zaslon na dotik in ozvočenje Bose, za udobje pa usnjeno oblazinjenje in panoramska streha.

Qoros naj bi na evropska tržišča prišel enkrat v letu 2017, do takrat pa bo Qoros 5 na voljo le na domačem kitajskem trgu z začetno ceno od 150.000 juanov naprej (22 tisoč evrov).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Qoros.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Košček dirkalne zgodovine za vsaj pet milijonov funtov
Citroën bo leta 2017 predstavil revolucionarno vzmetenje