Novice

Qoros napoveduje novega športnega križanca

Qoros s štirimi novimi fotografijami napoveduje prihod povsem novega križanca, ki ga bodo prihodnji mesec premierno razkrili na avtomobilskem salonu v kitajskem Guangzhouju.

Kljub temu, da se je Qoros v zadnjem času pri svojih konceptih poigraval z alternativnimi pogoni, bo novega križanca najverjetneje poganjala 1,6-litrska štirivaljna družina agregatov, ki jo poznamo že iz modela Qoros 3. V motorni družini so tako atmosferski kot tudi prisilno polnjeni agregati, povezani s 6-stopenjskim ročnim ali samodejnim dvosklopčnim menjalnikom. Pogon bo serijsko na sprednji kolesni par, opcijsko pa bo na voljo tudi štirikolesni pogon.

Ne moremo trditi, da je Qoros 5 oblikovno nekaj novega, saj se na zunanjem videzu pojavljajo prepoznavni elementi drugih, precej bolj znanih vozil. Na zadku je viden močan vpliv Porsche Macana, obliko sprednjega odbijača so so sposodili pri Range Rover Evoqueu, dizajn zadnjih žarometov pa smo že videli pri Mini Countrymanu. Bivši vodja oblikovanja pri Volkswagnu in Miniju, Gert Hildebrand, očitno ostaja zvest kitajski politiki kopiranja posameznih elementov drugih (svojih) vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Qoros.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Qoros napoveduje novega športnega križanca"


xxl
8 leta 5 meseci nazaj

Ma tečni so s temi napovedi o skorajšnji prodaji po svetu in EU.To traja že kar nekaj let,pa nič.

 
Za dve tretjini Nemcev je Volkswagen še vedno izjemen avtomobil
Toyotin križanec bi se lahko imenoval Auris Cross