Novice

Radarski »kanglerizmi« na Floridi

V majhnem mestecu Hampton na Floridi, kjer živi le 477 prebivalcev, so zgolj v dveh letih izdali kar 12.698 prometnih glob zaradi prehitre vožnje. In to na cesti, ki je dolga le 1.150 metrov.


Mestni svet Hamptona, 89 let starega mesteca na severu Floride, se je namreč odločil za namestitev stacionarnega radarja na cesti Route 301, saj so želeli z globami pokriti primanjkljaj v občinskem proračunu. Mestne oblasti so namestile radar ter omejile hitrost iz 65 na 55 milj na uro (105 km/h na 88 km/h).

Večino glob so prejeli nepazljivi vozniki, ki so na omenjeni 1.150-metrski odsek prišli z juga in niso imeli dovolj časa, da bi lahko opazili novo postavljeno omejitev 55 milj na uro ter še dovolj hitro upočasnili. Še največ razjarjenih voznikov je bilo med navijači športnega kluba Florida Gators, ki so množično romali na njihove tekme iz Jacksonvilla do Gainesvilla. Zaradi čedalje množičnejših pritožb, se je mesto Hampton znašlo pod zveznim nadzorom in revizijo.

V mestecu, ki ima zgolj dve bencinski črpalki, so bile prometne globe daleč največji vir prihodkov. Leta 2010 so zbrali 197.247 USD, leta 2011 268.624 USD in leta 2012 151.000 USD, a kljub temu v mestnem proračunu še vedno zeva luknja. Zanimiva pa je informacija, da se je zaradi učinkovitejšega pobiranja glob policijska ekipa povečala iz ene osebe na kar sedemnajst! Od tega jih je bilo nekaj celo prostovoljcev, ki so se naokrog prevažali z nezavarovanimi vozili.

Avtomobilizem.com (Vir: nytimes.com, autoblog.it. Foto: psd)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Radarski »kanglerizmi« na Floridi"


JoeLoe
10 leta 29 dni nazaj

Beden naslov članka, senzacionalisttičen čanek o stvareh, ki se nas v resnici sploh ne tičejo. Če je omejitev 55mph, se je treba te držati. Isto velja za Ljubljana, Maribor, Dunaj…

 
Nov avto za pet tisočakov
Desettisoči Peugeot 208 GTi proizveden manj kot eno leto po začetku prodaje