Novice

Range Rover za vse tiste, ki potrebujejo zaščito

Pri angleškem Land Roverju so petičnim kupcem, ki se vsakodnevno tresejo za svojo varnost, ponudili 400.000 evrov vredno blindirano verzijo Range Roverja, ki bazira na opremski različici Autobiography.

Pri Land Roverjevemu oddelku za posebna vozila (Special Vehicle Operations) bodo omenjenega terenca prvič predstavili na prihajajočem sejmu varnostne in obrambne opreme (Defence and Security Equipment International Show) v Londonu sredi naslednjega tedna. V modelu, ki so ga poimenovali Sentinel, bodo potniki zaradi detajlnih ojačitev varni pred stranskimi rafali (z naboji velikosti 7,62 mm) ter celo pred eksplozijo 15 kilogramov TNT-ja.

Land Rover je hkrati zamenjal tudi vsa stekla z neprebojnimi, prilagoditev pa sta bila deležna še vzmetenje ter zavorni sistem (sprednji diski, velikosti 380 mm ter zadnji 365 mm). Avtomobil poganja 340-»konjski« trilitrski bencinski šestvaljnik, poznan iz Jaguarjevih modelov F-Type in XE-S, ki je sparjen z 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom ZF. Sentinela so postavili na kar 20-palčna platišča ter ga obuli v run-flat pnevmatike, ki zagotavljajo vožnjo tudi, če so povsem prazne.

Range Rover Sentinel je na voljo za »skromnih« 400 tisočakov, vključujoč triletno garancijo ter poseben program vozniškega usposabljanja.

Avtomobilizem.com (Vir: autocar.co.uk. Foto: Jaguar Land Rover)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Skorajšnje rojstvo Borgwardovega serijskega izdelka
Toyotin Prius je za 10 odstotkov bolj varčen in 100 odstotkov bolj zabaven