Novice

Razkrit atraktivni koncept Lexus LF-SA

Na svetovni splet so prišle prve fotografije Lexusovega koncepta LF-SA, ki bo predstavljen tretjega marca na ženevskem avtomobilskem salonu.

Z majhnimi zunanjimi dimenzijami in agresivnim videzom predstavlja koncept LF-SA trivratno kombilimuzino s tipično znamkino masko vozila, ki jo podkrepita dinamična LED žarometa. Koncept se pohvali še z nabitimi boki, prepoznavnimi aluminijastimi platišči in unikatno oblikovanim zadkom z integriranim zadnjim usmerjevalcem zraka.

Oblikovalski jezik se prenese tudi v potniško kabino, kjer najbolj izstopata kotna armaturna plošča in centralna konzola. S fotografij je razvidno, da ima koncept vgrajen projecirni zaslon na vetrobransko steklo. Pri japonskem proizvajalcu pravijo, da koncept odraža ”strast za nove trende v oblikovanju in raziskovanju neznanih območij za znamko. Številni ljudje vidijo prihodnost prežeto s tehnologijo in virtualno izkušnjo. Koncept LF-SA je poleg tega še vozniško orientiran avtomobil, ki odraža Lexusovo vizijo, v kateri ostane doživetje popolnoma razkošno.”

Lexus ni izdal podrobnosti o motorni paleti ali kakršnikolih drugih oprijemljivih podatkov, znano je le, da se bo novinec po velikosti uvrščal pod model CT 200h. Slonel bo na Toyotinem modelu Yaris, v proizvodnjo pa bi lahko prešel leta 2018.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Lexus)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Razkrit atraktivni koncept Lexus LF-SA"


firebird
9 leta 1 mesec nazaj

Spredaj izgleda kot cedilo za špagete.

INFINITI
9 leta 1 mesec nazaj

Futuristična kahla

Bucko99
9 leta 1 mesec nazaj

Saj koncepti so vedno atraktivni…

 
Športno nabrušeni Brabusov Smart ForTwo
Herberta Diessa pričakujejo prvega julija