Novice

Razkrit je prenovljeni Renault Clio

Pri francoskem Renaultu so predstavili nežno prenovljeno četrto generacijo modela Clia, ki je na trgu od leta 2012. Lani ponovno najbolje prodajan avtomobilski model pri nas je ob tem dobil tudi nove pogonske kombinacije in bo med kupci od meseca septembra dalje.

Renault je 26 let po predstavitvi prvega Clia in po več kot 13 milijonih prodanih primerkov po vsem svetu posodobil četrto generacijo svoje prodajne uspešnice. Kozmetično prenovljeno verzijo, ki jo bodo od februarja 2017 dalje izdelovali tudi v novomeškem Revozu, je moč s sprednje strani prepoznati po preoblikovani maski, ki uokvirja velik Renaultov romb in je v spodnjem delu razširjena, ter z zadnje strani po predrugačenem spodnjem delu odbijača.

V ponudbo so dodane štiri nove karoserijske barve (intenzivno rdeča, titanovo siva, biserno bela in jekleno modra), prenovljena pa je tudi ponudba platišč in okrasnih pokrovov koles. Ob tem so pri znamki razširili ponudbo dodatkov za prilaganje osebnemu okusu, po novem pa bodo na voljo tudi žarometi z izključno tehniko LED (Full LED). V notranjosti je prenovljena celotna ponudba prevlek, posebno pozornost pa so posvetili vidni in na otip zaznavni kakovosti zrnatih plastičnih površin.

Pri Renaultu so pripravili tri različne povezljive multimedijske naprave: Media Nav Evolution, Renault R-Link Evolution in povsem nov sistem R&Go, ki je na voljo v vseh različicah. Novi Clio je hkrati prvi Renaultov avtomobil segmenta B, ki bo za doplačilo na voljo z zvočnim sistemom ameriškega proizvajalca Bose. Poleg sistema za pomoč pri parkiranju s senzorji zadaj ima novi Clio lahko (glede na različico) vgrajene tudi prednje senzorje in kamero za vzvratno vožnjo. Bolje opremljene različice pa imajo lahko tudi napravo za pomoč pri parkiranju Easy Park Assist, ki vozniku omogoča, da izvedbo parkiranja prepusti napravi.

Pod motornim pokrovom sta novost v ponudbi kombinaciji bencinskega motorja TCe 120 s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ter 1,5-litrskega dizelskega motorja Energy dCi 110 s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. V osveženem Cliu bo na voljo kar 11 kombinacij motorja in menjalnika, s čimer se bo ponašal z eno najobširnejših palet pogonskih sklopov na trgu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoexpress, Renault. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Razkrit je prenovljeni Renault Clio"


7 leta 10 meseci nazaj

Overall zgleda ok, sedeži so dost bolj školjkasti kot prej. Mislim da je kr solidn facelift.

yashica
7 leta 10 meseci nazaj

Vedno mi je bil všeč, le notranje materiale bi lahko nekoliko oplemenitili.

mrtwelvetrees
7 leta 10 meseci nazaj

samozatemnitveno vzvratno odgledalo ?

xxl
7 leta 10 meseci nazaj

No,saj je FL ,najbolj me veseli končno uvedba močnejšega dizla in to s ročnim menjalnikom in 6 prestav,tudi pri 120 Tce.

ban
7 leta 10 meseci nazaj

Nič novega

 
Kaj vozijo nogometaši?
Mercedes-Benz v prenovljeni razred S uvaja tehniko blagih hibridov