Novice

Regijski izobraževalni center je pomembna pridobitev za Renault Nissan

Skupina Renault je v Mirni peči, ob avtocesti med Trebnjem in Novim mestom, zgradila moderen izobraževalni center Renault Nissan Adriatic.

Izobraževalni center v industrijski coni Dolenja vas  obsega 3.160 kvadratnih metrov ter je edinstven v Sloveniji in regiji Adriatic. Običajno namreč znamke tovrstne centre locirajo le na največjih trgih.

Sodobno opremljen prostor ob skupnih prostorih sestavljajo predavalnice, manjše učilnice in delavnice, v njem pa naj bi bilo stalno prisotnih 21 zaposlenih, ki bodo izobraževali prodajalce, svetovalce in serviserje vozil znamk Renault, Nissan in Dacia iz vseh držav regije Adriatic. Na isti lokaciji so še tehnične službe za pomoč servisni mreži ter klicni center, ki pokriva Slovenijo, Hrvaško in Srbijo.


Renault izobraževalni center (1)Za priprave novega komercialista naj bi bilo po besedah vodje komercialnih izobraževanj Renault Nissan Slovenija Neže Pagon potrebnih kar 12 izobraževalnih dni v centru. Kljub sodobno opremljenim prostorom pa so glede na dane epidemiološke razmere hkrati prilagodili procese izobraževanja, da lahko potekajo tudi preko spleta. Letno naj bi bilo v pridobivanje novih znanj vključenih 60-70 zaposlenih iz mreže, ki po opravljenem preverjanju znanja pridobijo ustrezne certifikate za strokovno delo.


Predavalnice z moderno tehnično opremo bodo omogočale kakovostno spoznavanje z novimi vozili za vse profile zaposlenih s tega področja. Za praktično šolanje tehničnega osebja pa so opremili mehanično in karoserijsko delavnica s 15 delovnimi mesti in z vsemi potrebnimi orodji za učenje popravila motorjev, elektronike in karoserije, vključno s sodobno lakirnico in mešalnico barv.


Renault izobraževalni center (8)Da bi si vsaj približno ustvarili vtis o poteku tehničnih izobraževanj, smo se na hitro spoznali z različnimi multimedijskimi enotami iz aktualnih modelov vozil, dobili nekaj informacij o izzivih dela z novimi materiali in tehnikami v kleparski in ličarski delavnici ter zanimive podatke o novih elektrificiranih pogonskih sklopih E-Tech. Verjetno ni potrebno posebej poudariti, da se v okvirno 20-minutnih terminih vprašanja šele začnejo odpirati …


Bodoči prodajalci, svetovalci in serviserji se bodo v novem izobraževalnem centru šolali po programu mednarodne Akademije Renault, obstoječi zaposleni pa nadgrajevali svoje znanje na področju, ki se nenehno spreminja. Šolanja bodo izvajali inštruktorji specialisti za posamezna področja, ki bodo svoje znanje pridobivali neposredno od inženirjev iz Franciji, vključenih v razvoj posameznih modelov.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prihaja novi Hyundai Tucson
Prenova še za Peugeot 5008