Novice

Renault Mégane R.S. Red Bull Racing RB7: pristni geni za športne zmogljivosti

Vse dobre stvari so tri, pravijo tudi v Franciji. Tako je Renault sledeč zgledoma modelov Clio R.S. in Twingo R.S. zdaj predstavil še Mégane R.S., s katerim želijo proslaviti zmagovito športno navezo med Renaultom in moštvom Red Bull Racing.

Nova posebna serija Mégane R.S. Red Bull Racing RB7 bo osvojila prvo startno mesto v več kot 24 državah, kjer bo naprodaj že to poletje.

– Še bolj športna videz in oprema, vključno z vzorcem kariraste zastavice na strehi, diferencialom z delno zaporo in sistemom R.S. Monitor.
– Z vgradnjo sistema Stop&Start, motor 2,0 16V 265 porabi manj goriva in ima manjši izpust CO2.
– Naročanje tega avtomobila bo možno konec avgusta.

“Vzporedno s težnjami v formuli 1, ki naj bi zmanjšala svoje vplive na okolje, smo želeli užitke v vožnji in zmogljivosti modela Mégane R.S. uskladiti v bolj spoštljivim odnosom do okolja. Dodatek sistema Stop&Start k motorju posebne serije Mégane R.S. Red Bull Racing RB7 je zgovorna ponazoritev te zaveze,” pojasnjuje Irénée Berry, produktni vodja za Mégane Renault Sport.

Uživanju v vožnji posvečena oprema

Na modelu Mégane R.S. Kolekcija 2012 temelječa posebna serija Red Bull Racing RB7 je cepljena z nizom tehnologij in športne opreme, da bi zadovoljila tudi najbolj zahtevne voznike. Tako v serijsko opremo spadajo tudi podvozje Cup, diferencial z delno zaporo in rdeče obarvane zavorne čeljusti. Poleg tega ima tudi sistem R.S. Monitor, ki je posnetek telemetrijskih sistemov v pravih dirkalnikih, in puristom omogoča nastavljanje delovanja vozniških pripomočkov in prikaz “dirkaških” podatkov na instrumentni plošči (samodejno merjenje pospeškov z mesta do hitrosti 100 km/h, nastavitve stopalke za plin, itn.)

Že tako osupljiv videz avtomobila še dodatno poudarja kombinacija kovinsko črne barve karoserije (Noir Etoilé) in kontrastno lakiranih podrobnosti v značilni rumeni barvi Renault Sport (Jaune Sirius): prednje krilce v slogu F1, ohišji zunanjih ogledal in difuzor zadaj. Streha je okrašena z vzorcem kariraste zastavice, stranici pa z uradnim logotipom moštva F1 Red Bull Racing, kar Mégane R.S. nezgrešljivo povezuje s svetom avtomobilskega športa in še zlasti formule 1.

V notranjosti Mégane R.S. Red Bull Racing RB7 svoj izjemen in poudarjeno športen značaj kaže s školjkastima sedežema Recaro, posebno glavo prestavne ročice in ploščico s serijsko številko.

Razumen ali igriv? Avtomobil z dvema značajema.

Največja novost pri Renault Sport je uvedba sistema Stop&Start z motorjem 2,0 16V 265. Merilo med izrazito športnimi kombi-limuzinami ima tako še manjšo porabo goriva, ki zdaj znaša le 7,5 l/100 km (za 0,7 l/100 km manj), izpust CO2 pa je okleščen za 16 g/km na 174 g/km1.

Želite voziti razumno? Preprosto, izberite način vožnje “Normal”! Ob tem se vključi sistem Stop&Start, motor ima največjo moč 250 KM in največji navor 340 Nm. Vklopita se tudi sistema pomoči pri zaviranju v sili in nadzora stabilnosti ESC, kar zagotavlja intenzivno uživanje v vsakdanjih vožnjah.

Vas mika več zabave? Preklopite na način vožnje “Sport”, ki izklopi sistema Stop&Start in pomoči pri zaviranju v sili. Največji navor motorja naraste na 360 Nm, moč za 15 KM na 265 KM, sistem nadzora stabilnosti ESC pa začne delovati na športen način, ki omogoča polno izkoriščanje zmogljivosti podvozja in motorja. Uživanje dopolnjuje še uročljiv zvok izpušnega sistema.

Mégane R.S. Red Bull Racing RB7 dopolnjuje družino omejenih serij modelov, ki slavijo povezavo znamke z moštvom formule 1 Red Bull Racing, ki je z močjo motorjev Renault dvakrat zapored osvojilo naslova svetovnega prvaka F1 med konstruktorji in dirkači (2010 in 2011) ter trenutno vodi tudi v razvrstitvi letošnjega prvenstva.

Uspešnica Mégane R.S.

Leta 2004 predstavljeni Mégane R.S. uteleša strokovno znanje strokovnjakov obeh spolov pri Renault Sport in je danes najbolje prodajani visoko zmogljiv kupe segmenta C na trgu. Od pričetka prodaje Mégane III R.S. v letu 2010 so prodali že skoraj 15.000 primerkov tega modela. Po vsem svetu je pritegnil veliko število navdušenih občudovalcev – od Evrope in Južne Amerike, do Japonske, Avstralije in Južnoafriške republike.

Seznam izjemno športnih posebnih serij modela Mégane Renault Sport od leta 2005:
– 2005: prva omejena serija Mégane R.S. Trophy je imela puristom namenjeno novo podvozje Sport.
– 2006: Mégane R.S. F1 Team R26 je bila predstavljena v počastitev Renaultove zmage v svetovnem prvenstvu F1 leta 2005.
– 2007: Radikalno športen Mégane R.S. R26 R je dosegel nov rekord za avtomobile s pogonom na prednji kolesi na legendarni stezi Nürburgring Nordschleife.
– 2011: Mégane R.S. Monaco GP.
– 2011: Mégane R.S. Trophy je s časom 8 minut in 8 sekund dosegel nov rekord na stezi Nürburgring Nordschleife.

Vir: Renault

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Renault Mégane R.S. Red Bull Racing RB7: pristni geni za športne zmogljivosti"


Blinder
11 leta 9 meseci nazaj

8.08 na nuerburgring, bugatti eb100 7.59, diablo 8.04
http://www.rightfootdown.com/?p=608
sam tale trophy je dirkalna verzija z dirkalnim podvozjem in gumami, diablo pa bugatti so pa cestni

 
Vodstvo prevzel Nagode
Opel Ampera je najbolje prodajano osebno električno vozilo v Evropi