Novice

Renault Nissan z novim centralnim regijskim skladiščem v Novem mestu

Danes je družba Renault Nissan tudi uradno odprla vrata novega centralnega skladišča regije Adriatic za nadomestne dele znamk Renault, Nissan in Dacia v industrijski coni v Novem mestu.

Lepo razvrščeni regali, označeni s kataloškimi številkami in napolnjeni s škatlicami ter zavitki. Rekli so, da je v skladišču v povprečju naenkrat kakih 15.000 različnih artiklov, pa si vse to seveda težko predstavljam. Še manj mi je jasno, kako med njimi najti natančno tisto, kar iščeš. Ali huje, kako najdeš nekaj, kar si po nesreči založil? Pa kaj si belim glavo s tem, na srečo so za to v skladišču strokovnjaki, ki se v njem odlično znajdejo.

Na 4.125 kvadratnih metrih površin bo štirinajst zaposlenih v skladišču (s podporo desetih administrativnih sodelavcev) v dveh izmenah poskrbelo, da bodo nadomestni deli znamk v skupini še hitreje in bolj učinkovito prišli iz znamkinih skladišč v Italiji (Renault), na Madžarskem (Nissan) oziroma iz Romunije (Dacia). Iz novomeškega skladišča bodo nadomestne dele pošiljali po Sloveniji, na Hrvaško, v Bosno in Hercegovino, Makedonijo, Črno goro, Kosovo in Albanijo – dnevno naj bi skladišče zapustilo okrog 2.400 delov, namenjenih mreži približno 140 trgovcev in agentov.

Novo skladišče je po besedah vodje Andreja Slaka eno od le 32 takšnih skladišč na svetu ter predstavlja pomemben del v logistiki nadomestnih delov in dodatne opreme skupine Renault Nissan. Njihov namen in cilj je povsem jasen in merljiv: zagotoviti čim večjo dobavljivost v čim krajšem času. Razložil nam je, da nameravajo s trenutne 85 % dobavljivosti delov Renault in Dacia doseči 90 % takojšnjo dobavljivost delov. Za vozila Nissan je iz razumljivih razlogov takojšnja dobavljivost nižja ter znaša 65 %, do 92 % delov pa dobavijo v roku 48 ur.

Gradbena dela so začeli v novembru leta 2012 ter zaključili aprila letos, konec junija pa so začeli s selitvijo iz starega skladišča, ki je delovalo znotraj tovarne Revoz. V začetku julija je novo skladišče začelo operativno poslovati, danes pa se je v veliki meri že približalo svoji polni funkcionalnosti.

Investicija v novo skladišče je bila v celoti izvedena s strani principala, njena vrednost pa ostaja skrivnost.

Avtomobilizem.com

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Na slovenski trg prihaja novi BMW serije 4 Coupé
Ford bo novo dirkalno različico motorja EcoBoost premierno predstavil na dirki 24 ur Daytone 2014