Novice

Renault ob štirideseti obletnici predstavlja posodobljeni Trafic

Renault Trafic bo kupce nagovarjal v izvedenkah Combi in SpaceClass z bolj dinamičnim in izrazitim oblikovanjem ter optimizirano notranjostjo.

Štiri desetletja prodaje modelov družine Trafic je v bilanco Renaulta prineslo več kot dva milijona prodanih enot na trgih 50 držav. Za uspešno nadaljevanje zgodbe pri francoskem proizvajalcu stavijo na bolj izrazito oblikovanje, širšo pogonsko paleto ter nove vozniške pripomočke za izboljšano varnost.

Vsaka od potniških različic ima svojo ciljno publiko. Combi so prvenstveno namenili podjetnikom dejavnosti transporta in večjim družinam, ki naj bi jih prepričal s prostornostjo in modularnostjo, medtem ko SpaceClass nagovarja najbolj zahtevne uporabnike ter stavi na prilagodljivost različnim potrebam, prostornost in izjemno udobje. Prevozom VIP potnikov naj bi bila namenjena izvedenka Signature, avanturističnim popotnikom pa Escapade.

Zunanjo podobo Trafica zaznamuje spremenjena maska motorja, ki daje bolj robusten vtis, ter poudarjena ekspresivnost na račun novih odbijačev in prednjih žarometov v polni tehniki LED. V opremo spadajo električno preklopljiva ogledala, 17-palčna platišča ter paleta karoserijskih barv, ki jo razširja nova rdeča Carmin. Trafic Combi in SpaceClass imata v različnih konfiguracijah na voljo prostor za do devet potnikov in tovorni prostor do 1,8 m3.

V notranjosti uporabnike pričaka spremenjena armaturna plošča, ki zaradi vizualne povezave s paneli vrat daje vtis povečane prostornosti. Pomembneje je, da so potnikom namenili še več shranjevalnih prostorov (86 litrov, predal Easy Life pred voznikom), med lepotne popravke pa spada dejstvo, da so ročica menjalnika in nadzorni gumbi klimatske naprave obrobljeni s kromom. Kupcem bo na račun novih barv in materialov na voljo več možnosti za individualno prilagajanje.

V Traficu je na voljo Easy Link z 8-palčnim sredinsko nameščenim zaslonom, ki je združljiv s sistemoma povezljivosti Android Auto in Apple CarPlay ter ga lahko dopolnjuje površina za indukcijsko polnjenje. Na področju vozniških pomagal pri proizvajalcu izpostavljajo prilagodljivi tempomat, sistem aktivnega mestnega zaviranja v sili, opozarjanje na nenamerno zapuščanje voznega pasu ter opozarjanje na predmete v mrtvem kotu. V primeru dveh sopotniških sedežev spredaj bo za izogibanje resnejšim poškodbam poskrbela večja zračna blazina.

Med pogonskimi različicami bodo na voljo trije dizelski motorji, novi dCi 150 (ročni menjalnik ali EDC) z dodatnimi petimi konjskimi močmi, novi dCi 110 (ročni menjalnik) ter dCi 170 (EDC). Različice z menjalnikom EDC naj bi se ponašale z večjim udobjem in odzivnostjo v vožnji.

Več podrobnosti o družini Trafic naj bi bilo na voljo v začetku leta 2021, s prodajo pa naj bi pričeli v marcu prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "Renault ob štirideseti obletnici predstavlja posodobljeni Trafic"


mavrica
10 meseci 13 dni nazaj

Zelo zelo lep, a zakaj ne začnejo serijsko vgrajevati avtomatske klime? Sicer pa ali ima kdo podatek, kako dobra je avtomatska klima v Kangoo (ki je iz nekdanjega Clia) v primerjavi z ročno klimo, ki mi ni prepričljivo delovala na službenem vozilu. Hvala.

10 meseci 15 dni nazaj

K ni pred kratkim bil facelift? To mi zdej ni glih jasno 😀 tisto je bla verjen ph1.5, tole je pa dejansko ph2.0. Mislim da 2.0dci kr ostane in je 1.6 dci podatek napaka.

meganer
10 meseci 16 dni nazaj

Nekje sem zasledil da gredo nazaj na 1.6dci ….. zanimivo.

Žalostno je, da imajo obupno financiranje za fizične osebe (meni so ponudili 11,68% obrestno).

10 meseci 16 dni nazaj

To skoraj ne verjamem. Saj so razvili motorja 1.7 in 2.0 ravno zato, da nadomestita 1.6.

10 meseci 16 dni nazaj

Huh, če bi moral staviti, bi stavil na to, da so se pri AM zmotili. Ni logike, da bi šli nazaj na 1.6. In tudi 170 KM iz 1.6 mlinčka … za kombi, kjer so večje zahteve po vzdržljivosti in ekonomičnosti? Does not make any sense.

10 meseci 15 dni nazaj

Vsi trije motorji so 2.0 dizli. V AM so orenk zajebal s podatkom o 1,6-litrskem motorju.

10 meseci 16 dni nazaj

Videz je kar všečen (ok, malo preveč kroma za moj okus), upam pa, da so v notranjosti izboljšali tudi kakovost materialov. Trenutna verzija ima zelo nekakovostno plastiko in oblazinjenje, takoj se opraska, poškoduje. Škoda, ker so se znebili praktične odlagalne police na vrhu armaturke. 170 KM verzija, če prav razumem, ne bo na voljo z ročnim menjalnikom? Ajde, če bi bil pravi avtomat, dvosklopkovne zadeve so IMO premalo robustne za gospodarska vozila.

 
Slovenske cene za butični Audi Q2
Luc Donckerwolke se vrača v Hyundai