Novice

Renault Talisman se predstavi

Renault Talisman, nova štirivratna limuzina, bo zamenjala ostarela modela Laguno in Latitute ter odkrito napadla premijska tekmeca, Volkswagna Passat in Audija A4.

Talisman prinaša povsem nov zunanji in notranji videz, obenem pa sloni na novi CMF arhitekturi, s katero je pridobil na številnih pomembnih področjih. V smislu dimenzij novinec meri 4.850 milimetrov v dolžino, 1.870 milimetrov v širino, 1.460 milimetrov v višino, njegova medosna razdalja  meri 2.810 milimetrov in ima 608-litrski prtljažni prostor.

Sprednji del krasi maska vozila, ki jo dopolnijo LED žarometi in LED dnevni žarometi v obliki črke C. Bočna linija sega od nosa do zadka in se bohoti preko kromiranih okrasnih letev in svetlečih stebričkov. Njegov poseben videz ne zaostaja niti pri zadku, kjer so nameščene tanke in elegantne LED luči s 3D učinkom, s pomočjo slednjih pa bo vedno izstopal iz množice.

V potniški kabini vidimo nekaj oblikovalskih podobnosti z Espaceom. Potnikom je na voljo 25 litrov odlagalnih površin, na zadnji klopi je na voljo 262 milimetrov prostora  za kolena potnikov, med ostalimi dimenzijami pa izstopa še 855 milimetrov prostora za glavo potnikov. Obe dimenziji  sta po trditvah Renaulta med največjimi v segmentu. Potnika na sprednjih sedežih si lahko sedeža nastavita v desetih smereh, v mrzlih dneh za boljše počutje poskrbi ogrevan sedalni in hrbtni del sedeža, na voljo pa je tudi masažna funkcija sedežev.

Osnovna različica bo imela v armaturni plošči nameščeno 4,2-palčno večopravilno enoto, dražji paketi pa bodo imeli v ponudbi vključeno 8,7-palčno enoto R-link 2 z zaslonom na dotik, ki bo sodelovala z ozvočenjem Bose s 13 zvočniki. Motorno paleto sestavljata dva prisilno polnjena bencinska agregata TCe 150 in TCe 200, ki bosta sodelovala izključno s 7-stopenjskim samodejnim dvosklopčnim menjalnikom. Dizelsko ponudbo bosta predstavljala dCi 110 in dCi 130 v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Kasneje bo na boljo tudi dCi 160 twin-turbo dizelski agregat s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Po lansiranju bo na voljo tudi najbolj prestižna različica Initiale paris, ki se bo v zunanjem videzu razločno razlikovala od ostalih paketov opreme, zato bodo poskrbela posebna 19-palčna platišča, črna barva zunanjosti, posebni karoserijski dodatki in lepotni dodatki v potniški kabini, usnjen volanski obroč in sedeži, posebna zadnja stekla, drugačne preproge in edinstvena prostoročna kartica Initiale Paris.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault)

Mnenja uporabnikov

18 komentarjev za "Renault Talisman se predstavi"


8 leta 6 meseci nazaj

Je dobr pa use sam prot audiju nima sans 😀

toMmy
8 leta 9 meseci nazaj

@Firediver: Brezveze kompliciraš, čisto normalen predstavnik D segmenta je in to presenetljivo lep za Renault.

pskoda
8 leta 9 meseci nazaj

Haha talisman… se niso mogli spomnit še bolj glupega imena

Firediver
8 leta 9 meseci nazaj

Želel sem izpostaviti, da “razredi”, kot so bili doslej, se pravi: 19 (Megane) – 21 (Laguna) – 25 (Safrane) ne veljajo več..malo me je zavedlo, da želi Talisman poseči v E segment – ker Renault v tem segmentu že lep čas nima več predstavnika – ampak je po drugi strani za moje pojme za D segment malce “preobilen” (+16 cm pri dolžini glede na Laguno). Pač se bom moral privaditi, da bo naslednik Lagune že kar zajetna “krava”, segment E pa pri Renaultu še naprej prazen.
@cashy: tudi karavanskega megana sem že omenil glede velikosti, ampak point je v kombi/limuzinah.

Cefizelj
8 leta 9 meseci nazaj

No, Laguna ni bila v napoto ker sta z Fluencom v različnih razredih. Eno je udobni potovalnik, drugo pa Megane z ritjo za trge kjer palijo na Sedane (Madžarska, Turčija, itd.)

 
S sodobno tehnologijo do varnejše vožnje
Seat malenkostno prenovil Alhambro