Novice

Renault v 2015 z velikimi pričakovanji

Leta 2015 bo pri francoskem Renaultu še posebej pestro. Naslednje leto naj bi namreč osvežili kar tri modele, ki so za znamko Renault še posebej pomembni, ter lansirali popolnoma novega.

Pri francoski znamki se zavedajo, da morajo nujno prenoviti modela (Laguna, Megane), ki spadata med pomembnejše v njihovem naboru modelov, ter, po prepričanju glavnega oblikovalca Laurensa van den Ackerja, zopet ustvariti prepričljiv dizajn, ki je bil pri Renaultu vedno eden izmed najbolj pomembnih prodajnih argumentov. Hkrati je potrebna tudi osvežitev motorne palete, ki mora do septembra 2015 ustrezati okoljevarstveni normi Euro6. Z osveženimi in novimi modeli si namreč želijo ponovno postati drugi največji avtomobilski proizvajalec na stari celini (trenutno so tretji za Volkswagnom in PSA).

Pred vrati Renaultovih salonov tako že stoji nova generacija Espacea, ki je bila predstavljena na letošnjem pariškem salonu. Nekatere inovacije iz  Espacea bodo na voljo tudi v naslednji izvedbi Lagune, ki bo sicer imela isto platformo. Pod motornim pokrovom pa bo moč najti tudi nov 1,6-litrski agregat ter avtomatski menjalnik z dvojno sklopko. Pri Renaultu želijo novo Laguno pozicionirati višje, odpadla pa naj bi verzija Laguna Coupe. Premiero naj bi limuzinska verzija (kasneje še karavanska) doživela na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, septembra 2015.

Jeseni 2015 načrtujejo pri Renaultu tudi novo generacijo kombilimuzinskega Meganea, pri čemer naj načrti ne bi več predvidevali brezstrešne različice Cabrio. V spomladanskih mesecih je predvidena premiera kompaktnega SUV-ja, ki si osnovo sposoja pri koncernskem Nissanu Qashqai. Še nekaj časa bo potrebno počakati na naslednika enoprostorskega Scenica, medtem ko naj bi naslednik uspešnega Clia prišel leta 2018, ko naj bi si osnovo delil z novo Nissanovo Micro (Nissan naj bi novo Micro predstavil leta 2016).

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Renault)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nove napovedi Alfe Romeo
Ford je dokončno zaprl tovarno Genk