Novice

Renaultova katrca praznuje častitljivo obletnico

Renault 4L, ki ga pri nas poznamo pod imenom katrca, je doživel šestdeseto obletnico, kar nameravajo pri francoski znamki tudi ustrezno proslaviti.

Legendarna katrca se je s svojo priljubljenostjo vpisala med ikone, saj je njena proizvodnja potekala več kot 30 let. V tem času so izdelali več kot osem milijonov primerkov, ki so bili naprodaj v preko stotih državah sveta. Avtomobil je v domači Franciji dosegel status pop ikone, za svojo pa smo jo vzeli tudi Slovenci.

Pri Renaultu so se zato odločili, da bodo šestdeseto obletnico ikoničnega modela ustrezno proslavili preko celega leta. Zaradi trenutnih omejitev v zvezi s pandemijo koronavirusa bo večina dogodkov potekala preko spletnih družabnih omrežij, kjer bodo vsakega 4. in 14. v mesecu objavili ekskluzivne vsebine, ki jih bodo pripravljali ljubitelji za ljubitelje, med njimi pa bodo tudi pripovedi zbirateljev in znanih osebnosti.

Nekaj načrtovanih aktivnosti za prihodnje mesece je že znanih, medtem ko naj bi še več elementov praznovanja sporočili kasneje. Osmega februarja so objavili več ekskluzivnih primerkov modela 4L v grafičnih zasnovah in okoljih, ki predstavljajo različna obdobja obstoja tega modela in jih je ustvaril grafični oblikovalec in ilustrator Greg, sredi meseca pa naj bi L’Atelier Renault, prostor znamke na pariških Elizejskih poljanah, razstavil različico 4L Parisienne. V marcu naj bi oddelek Renault Classic pripravil razstavo 30 različnih primerkov modela, mesec zatem pa naj bi vplivneži izpovedovali lastne različice tega avtomobila skozi zabavne kratke filme, ki bodo narejeni v animaciji po korakih. V maju naj bi pričeli s prodajo obletnici posvečenih izdelkov ter predstavili niz kratkih filmov, v juliju pa naj bi se avtomobil pojavil tudi na rdeči preprogi filmskega festivala v Cannesu. V septembru naj bi v Zity, storitvi souporabe avtomobilov, sprejeli model 4L v edinstveno električno družbo, za november pa predstavljajo presenečenje v zvezi z dostavno različico modela 4L fourgonette.

Ob šestdeseti obletnici lahko še omenimo, da naj bi po nekaterih informacijah, podobno kot za koncept, ki izhaja iz modela Renault 5, tudi za model 4L pripravljali električno različico, zasnovano na električni platformi CMF-B. Novi električni model naj bi bil najprej predstavljen v obliki koncepta, ter prišel na trg v letu 2025, v duhu in s filozofijo originala. Glede na trenutne trende obstaja velika verjetnost, da so si ga (ali pa si ga še bodo) pri francoskem avtomobilskem proizvajalcu zamislili kot pripadnika razreda kompaktnih križancev.

Avtomobilizem.com (Vir: Renault, Carscoops. Grafika: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Letošnji Super Bowl pričakovano v znamenju pandemije
Hyundai se z Appleom ne pogovarja več o projektu avtonomnega vozila