Novice

Rumeni angel 2014: kar tri prva mesta za Volkswagen

Nemški avtomobilski klub ADAC je danes v Münchnu podelil nagrade “rumeni angel” za leto 2014. Volkswagen je bil v treh kategorijah izbran za najboljšega: Golf je osvojil naslov “najbolj priljubljeni avto v Nemčiji”. Model e-up! je prejel ugledno ADAC-jevo nagrado v kategoriji “eko avto”, Sharan pa je bil izbran za “najboljši družinski avto”.

Prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave družbe Volkswagen AG, je bil navdušen, ker je bil Golf z veliko prednostjo izbran za “najbolj priljubljeni avto v Nemčiji”: “Golf je že več desetletij daleč najbolje prodajani avto v Nemčiji, kar potrjujejo tudi statistike o registracijah. Aktualni Golf je s skupno 26 nagradami tudi med strokovnjaki nesporno številka 1. Priznanje za “najbolj priljubljeni avto v Nemčiji” znova potrjuje, da Golf je in ostaja DAS AUTO.”

“Najbolj priljubljeni avto v Nemčiji” so izbirali bralci z glasovanjem. Okrog 19 milijonov bralcev revije ADAC Motorwelt in obiskovalcev ADAC-jevega spletnega portala je bilo povabljenih, da med novimi modeli preteklega leta izberejo svoje favorite. Aktualni izbor potrjujejo tudi podatki o registracijah Zveznega urada za motorna vozila za leto 2013, iz katerih je razvidno, da je Golf z več kot 244.000 novimi registracijami prvak na ravni vseh razredov.

Golf je tudi najpriljubljenejši in najuspešnejši avto v Evropi. Poleg njega ni nobeno drugo vozilo že tako dolgo številka 1: Golf je namreč že deset let neprekinjeno na vrhu seznama najbolje prodajanih avtomobilov v Evropi. V Nemčiji pa je Golf vodilni na trgu že kar 38 let. Kot že njegovi predhodniki, je tudi aktualni Golf serijski zmagovalec primerjalnih testov, ki jih izvajajo velike avtomobilistične revije. Tako ni na prvem mestu samo v statistikah registriranih vozil, temveč je že kar redni prejemnik priznanih nagrad, kot so “avto leta”, “svetovni avto leta”, “zlati volan”, “najboljši avtomobili”, “auto trophy” ipd. Celo v avtomobilistični Japonski je bil Golf izbran za “avto leta 2013”. S tem se je prvič zgodilo, da je to priznano nagrado na Daljnem vzhodu osvojil avto, ki ni domače izdelave.

Znamka Volkswagen je osvojila rumenega angela tudi v kategoriji “eko avto”: po obsežnem eko testu, ki ga je izvedel ADAC, je e-up! osvojil naslov najbolj ekološkega avtomobila. Eko test sodi med najtežje preizkuse avtomobilskih emisij, pri katerem v resničnem voznem ciklusu merijo porabo in izpuste škodljivih snovi. Model e-up! je Volkswagnov prvi serijski avto na izključno električni pogon, ki razvije moč 60 kW (82 KM), porabi pa 11,7 kWh/100 km. Povprečni stroški vožnje tako znašajo okrog tri evre na 100 kilometrov, zato je e-up! svetovni prvak v učinkovitosti.

Sharan je na ADAC-jevem testu prepričal v kategoriji družinskih avto-mobilov. Med drugim so pohvalili njegov ogromni prtljažnik, široka drsna vrata in izjemno variabilnost. Tako lahko na serijske enojne sedeže v drugi sedežni vrsti brez težav enega poleg drugega namestimo tri otroške sedeže. Po želji lahko kupci naročijo tudi tretjo sedežno vrsto, ki se v celoti podre in poravna s prtljažnim dnom. Zaradi naštetih rešitev in odlične varnosti otrok, ki jo med drugim potrjuje dober rezultat na ADAC-jevem poskusnem trčenju, je Sharan osvojil “rumenega angela 2014” v kategoriji “družinski avto”.

Vir: Volkswagen

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Rumeni angel 2014: kar tri prva mesta za Volkswagen"


gasolinedream
10 leta 3 meseci nazaj

To pa je lahko tudi odgovor na tisto temo na forumu, ki pravi da so v nemčiji pokvarjeni samo turki:D

toMmy
10 leta 3 meseci nazaj
xxl
10 leta 3 meseci nazaj

Celo v avtomobilistični Japonski je bil Golf izbran za “avto leta 2013″. S tem se je prvič zgodilo, da je to priznano nagrado na Daljnem vzhodu osvojil avto, ki ni domače izdelave. -To se ne more zgoditi v Nemčiji,pa tudi,da bi na testu zmagal avto ,ki ni nemški.V glavnem,prepričali ste me,moj naslednji avto bo….,malo verjetno 😉

 
Hamburg brez avtomobilov
Križanec kompaktnega formata: konceptni Audi allroad shooting brake