Novice

Ruski ponos obstal pokvarjen sredi Moskve

Glavni ruski bojni tank T-14 je obstal sredi Rdečega trga v Moskvi sredi vaje pred največjo vojaško parado v sodobni zgodovini Rusije.

Glavni ruski bojni tank T-14 naj bi bil rusko orožje prihodnosti, resna pretnja vsem, ki grozijo tej državi in opozorilo o njihovi naprednosti. A žal se je ruski vojski eden izmed njih pokvaril sredi Rdečega trga v Moskvi med vajo za prihajajočo Parado zmage in številni inženirji so le nemočno opazovali stoječi T-14. Organizatorji sobotne parade so dejali, da je bil T-14 Armata namensko ”pokvarjen”, saj so želeli pokazati, kako bi rešili vozilo iz zagate v primeru resničnega scenarija.

”Pokazali bomo, kako se izvede evakuacija vojaške opreme. Ustavitev tanka je bila načrtovana,” so se v sporočilu odzvali na številne posmehe svetovne javnosti.

Po poročanju ruskega časopisa Moskovskiy Komsomolets se je tank ustavil in so se pojavile težave kljub temu, da je motor tekel. Drugi tanki, ki so sodelovali v paradi, so odhrumeli mimo in številni oficirji so se približali pokvarjenemu tanku ter se zapletli v pogovor s posadko pokvarjenega vojaškega stroja. A nepremičnega T-14 ni bil sposoben odvleči niti drugi tank, zato je moč sklepati, da so uradni izgovori privlečeni za lase. Petnajst minut po koncu vaje se je ustavljeni tank “zbudil” in se z lastnimi močmi počasi pridružil ostalim sodelujočim.

Dan zmage v Rusiji tradicionalno praznujejo v spomin zmage nad nacistično Nemčijo, vendar je bila parada v večini primerov uporabljena predvsem za razkazovanje mišic in vojaške opreme. Letošnja parada ima za Rusijo še večji pomen, saj zaradi spora z zahodom še toliko bolj želijo prikazati svojo moč.

Avtomobilizem.com (Vir: Jalopnik, Ibtimes. Video: Vitaly V. Kuzmin)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Ruski ponos obstal pokvarjen sredi Moskve"


INFINITI
8 leta 11 meseci nazaj

“namenoma” – ko ti kaj ne rata ne bodi bedak z lažmi.

wildbliw
8 leta 11 meseci nazaj

Kaj so američani pokazali, da znajo tudi oni izklapljat?

 
BMW prenovil popularno serijo 3
Fiatova zamenjava za Lineo