Novice

S popustom na Petrolu do novih pnevmatik

Nemška avtomobilistična revija Avto Bild je opravila test letnih pnevmatik, na katerem so se najbolje odrezale Nokian Z G2, Goodyear Eagle F1 Asymetric2 in Hankook Ventus S1 evo2. Medtem ko so Goodyearove pnevmatike že večkrat posegle po dobrih uvrstitvah, sta uvrstitvi Nokianove in Hankookove pnevmatike med najboljše tri, dokaz njihove nesporne kakovosti.

Pnevmatiki Nokian in Hankook boste našli tudi v Petrolovi ponudbi s popustom do
– 38 odstotkov.

V končnem mnenju so v reviji Auto Bild zapisali, da je pnevmatika Nokian Z G2 pokazala presenetljivo vsestranskost z najkrajšo zavorno potjo na suhem in mokrem cestišču, stabilnost v zavojih in natančnost pri odzivanju ter nizko porabo goriva.

Za Hankook Ventus S1 evo2 pa so zapisali, da je pnevmatika pokazala dobre vozne lastnosti na suhem in mokrem cestišču, ima dobre vozne lastnosti ob obilici vode (Aquaplaning) in kratko zavorno pot.

Zanimiva je tudi primerjava dveh različnih neodvisnih testov pnevmatik. Na ADAC-ovem testu sta se namreč pnevmatiki Hankook in Nokian uvrstili na rep, medtem ko sta na Auto Bild-ovem testu prav pnevmatiki teh dveh proizvajalcev uvrščeni najvišje. Dejstvo je namreč, da so pri ADAC-u uporabili drug tip pnevmatik kot pri reviji Auto Bild. Pnevmatika Nokian V dimenzij 205/55 R16 je v enakem cenovnem razredu kot pnevmatika Nokian Z G2 istih dimenzij. Za obe boste na Petrolovih bencinskih servisih odšteli slabih 100 €. Podobno je tudi pri Hankooku. ADAC-ov test je bil narejen s pnevmatiko Hankook Kinergy Eco K425, Auto Bild-ov pa s Hankook Ventus S1 evo2.

Testi so pokazali svoje, na vas pa je, da se odločite katero pnevmatiko boste kupili. Sami vam priporočamo tiste, ki jih je na svojem testu pregledovala revija Auto Bild.

Vir: Petrol

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Chevrolet čestita ljubljanskemu hokejskemu klubu HDD Tilija Olimpija za izjemne dosežke v sezini 2011/2012
Najboljši Peugeotov prodajalec in serviser v 2011 je koncesija Rodex iz Radomelj