Novice

Še bolj »našpičena« Octavia RS

Pri češki Škodi so predstavili še za odtenek bolj strupeno in hitrejšo Octavio RS, ki bo imela 10 »konj« več od osnovne različice RS. Z Octavio vRS s tem pri Škodi nudijo različico, ki je sicer že poznana pri koncernskem »bratrancu« – Volkswagnovem Golfu GTI Performance.

Najnovejša različica Octavie, ki jo bodo sicer predstavili na prihajajočem ženevskem salonu, se bo tako ponašala s 169 kW (230 KM), kar je za 7 kW več kot pri običajni RS. S povečanjem moči pod motornim pokrovom nova Octavia vRS pospešuje od 0 do 100 km/h v 6,7 sekundah, kar je za 0,1 sekunde bolje od RS, končna hitrost pa znaša 250 km/h (248 km/h pri RS). Poleg 6-stopenjskega ročnega menjalnika bo na voljo še 6-stopenski menjalnik DSG.

Najhitrejša serijska Škoda v zgodovini se bo ponašala tudi s serijsko elektronsko zaporo zadnjega diferenciala, ki bo pripomogla k še bolj »dinamičnemu vodenju«, kot so opisali pri češkemu proizvajalcu. Sicer bo nova vRS že na zunaj videti malce bolj strupeno od običajne verzije RS (črn zadnji spojler), manjšo dodelavo pa bo doživela tudi notranjost (sedeži).

Zaenkrat še ni znano, ali bo verzija vRS na voljo tudi v karavanski različici Combi.

Avtomobilizem.com (Vir: autocar.co.uk. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Razkriva se prenovljeni Evoque
V Ženevo z novostmi tudi Auris