Novice

Še drugi Lamborghini Huracan za italijansko policijo

Italijanska policija ima v svoji floti že enega, a očitno to ni dovolj, saj jim je italijanski proizvajalec vozil poklonil še en superšportni in pregrešno dragi Huracan.

Bolonjska patrulja za nadzor prometa na avtocestah bo Huracana uporabila v nujnih primerih kot vozilo za prvo pomoč in prevoz organov. Kot so potrdili na policiji, bodo vozilo uporabljali pri nadzoru prometa in običajnih operacijah. Zaradi pridobitve se bo poštni predal verjetno šibil pod težo novih življenjepisov, saj je zanimanje za službeni avto veliko.

Kot se za predstavnika policije spodobi, je Huracan obarvan v prepoznavno svetlo modro barvo z belimi detajli. Na vsaki strani se razteza črta v barvah državne zastave, v ujemajoč barvni odtenek pa so obarvali celo pnevmatike Pirelli P Zero.

Pod pokrovom motorja rohni 5,2-litrski desetvaljnik s 449 kilovati, ki prenaša moč na vsa štiri kolesa. Bežanje italijanskemu biku je nesmiselno, saj so Huracana opremili s posebnimi dodatki za lažje lovljenje nepridipravov oziroma za prevoz občutljivih stvari. Zaradi medicinskih potreb je sprednji prostor primerno hlajen, zato vanj lahko med transportom shranijo organe ali kri za transplantacijo. Dodatno so v notranjost namestili defibrilator.

Lamborghini ohranja tesno vez proizvajalca s ”Polizio”, saj so donirali prvega Huracan leta 2014 policiji v Rimu, leta 2008 pa so jim predali Gallarda, ki je zamenjal dva prejšnja Lamborghinijeva modela.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Polizia Bologna.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prve slike legendarnega terenca
Tudi Petrol je del živahnega utripa na 24. Avtomobilskem salonu Slovenije