Novice

Seznam vozil skupine Volkswagen z nepravilnimi vrednostmi CO2 in naslednji koraki

Zgodba z začetka novembra, ko je skupina Volkswagen objavila nove nepravilnosti v povezavi z emisijami CO2, se nadaljuje. Zaenkrat je identificiranih okvirno 430.000 vozil modelskega leta 2016.

 

V začetku novembra je skupina Volkswagen javnosti razkrila nepravilnosti pri določanju vrednosti emisij CO2 v postopku pridobivanja tipskih odobritev, ki bi lahko zadevale 800.000 koncernskih vozil. Pred dnevi so dopolnili informacijo s podatkom, da so identificirali vozila iz modelskega leta 2016, ki jih zadeva tematika CO2, skupno je takšnih vozil po vsem svetu okrog 430.000 –  Pregled vozil modelskega leta 2016 s spornimi emisijami CO2 – 13. november 2015. Še naprej ugotavljajo, v kolikšni meri so morda prizadeti tudi modeli starejših letnikov, zato zaenkrat ostajajo pri ocenjeni številki skupno 800.000 vozil.

V uradni izjavi za javnost so med drugim še zapisali, da bo koncern Volkswagen v želji po čim hitrejših novih meritvah emisij CO2 pri teh vozilih pristojne organe seznanil s trenutnimi ugotovitvami, o vsem pa bodo seznanjeni tudi uvozniki in trgovski partnerji.

V naslednjih korakih nameravajo pod nadzorom Zveznega urada za motorna vozila (KBA) določiti nove vrednosti CO2 , z naslednjim tednom naj bi bile na nacionalnih spletnih straneh za stranke posameznih znamk dodane vsebine v zvezi s tematiko CO2,  lastniki vozil pa bodo z vnosom številke šasije  lahko preverili, ali je njihovo vozilo sporno.

Dobra novica za lastnike vozil je, da se formalno koncern Volkswagen s pristojnimi finančnimi in davčnimi organi po posameznih državah že dogovarja, da morebitnih dodatnih davkov, ki so neposredno povezani s tematiko CO2, ne bo treba plačevati strankam, temveč bodo zaračunani neposredno koncernu Volkswagen. Ter seveda, da varnost vozil v noben primeru ni ogrožena, zato tudi niso potrebni nobeni tehnični ukrepi.

Avtomobilizem.com (Vir: Skupina Volkswagen. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hibridni križanec Kia Niro bo na ceste zapeljal prihodnje leto
Mark Webber svetuje: med vožnjo odloži telefon!