Novice

Škoda na Wörthersee s Fabio Combi R5

Škoda je pokazala dve skici Fabie Combi R5, ki je primarno namenjena promociji in bo prvič predstavljena na avtomobilskem srečanju ob Wörthersee sredi tega meseca.

Škoda Fabia Combi R5 je bila narejena v čast reli dosežkom običajne različice Fabie R5. Karavanska Fabia R5 ima nameščena 18-palčna aluminijasta platišča in je obarvana v edinstveno zeleno, belo in črno grafiko. Na zadku vozila dominantnost izkazuje strešni usmerjevalnik zraka, za bolj športen videz pa so namestili še sredinski zaključek izpušne cevi.Na nosu vozila so bolj agresiven odbijač in širši zračniki za zajem zraka, maska vozila je obarvana v nesvetlečo črno barvo, prav tako tudi stranska ogledala.

Pod pokrovom motorja je nameščen 1,6-litrski prisilno polnjen bencinski agregat , ki moč na vsa štiri kolesa prenaša preko 5-stopenjskega sekvenčnega menjalnika, prav takšnega kot je vgrajen v aktualno različico Fabie R5.

Wörthersee je eden najbolj popularnih avtomobilskih dogodkov v Evropi in je primarno namenjen predvsem ljubiteljem vozil skupine VAG, zato tudi letos organizatorji pričakujejo vsaj 200.000 obiskovalcev. Lansko leto je Škoda predstavila koncept Yeti XTreme, CitiJet koncept, Volkswagen pa GTI Roadster koncept. Letos poteka že 34. srečanje GTI in češki proizvajalec bo tam predstavil še tri športne modele, skupaj pa bodo letos predstavili kar pet športnih modelov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Škoda)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porschejev center v Atlanti
Bentley prikazal delček pametne potniške kabine