Novice

Slabši obisk avtomobilskega salona v Frankfurtu

Avtomobilski salon v Frankfurtu, ki je zaprl svoja vrata v nedeljo, 24. septembra, še vedno ostaja daleč najpomembnejši sejemski dogodek na nemških tleh. Vendar pa organizatorji ugotavljajo, da je bilo zanimanje zanj v letošnjem letu manjše kot pred dvema letoma. Našteli so namreč kar 122.000 gostov manj kot leta 2015.

IMG_2282

panorama-frankfurt-2017-1600x500

Resda se lahko nemški organizatorji še vedno pohvalijo, da je letošnji avtomobilski salon v mestu ob reki Majni privabil nekaj več kot 810.000 obiskovalcev. Vendar pa gre za precej manj množičen obisk kot pred dvema letoma, ko je Frankfurt obiskalo kar 932.000 avtomobilskih navdušencev. Pri Združenju nemške avtomobilske industrije (VDA) tako ugotavljajo, da so manjši obisk salona pospešile tudi aktualne debate o usodi dizelskih motorjev v prihodnosti ter napoved prepovedi vožnje v mestnih središčih.

Navkljub slabšemu obisku pa so organizatorji zelo zadovoljni z letošnjim salonom, saj je bil zelo dobro pokrit s strani razstavljavcev. Na razstavnih prostorih se je namreč predstavilo okrog 1.000 podjetij iz 39 držav, pri čemer jih je bilo kar 41% iz tujine. Precejšnje zanimanje za frankfurtski avtomobilski salon pa je bilo moč zaznati na spletu, še posebej na socialnih omrežjih (Facebook), saj bilo več kot štirikrat večje kot pred dvema letoma.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: IAA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Subaru najavlja koncept športne limuzine
Suzukijevo električno terensko vozilo prihodnosti