Novice

Športen in učinkovit, osvežen in privlačen – novi Audi A1 in A1 Sportback

Več kot 500.000 prodanih vozil od vstopa na trg leta 2010 – to je zelo zgovoren podatek o priljubljenosti Audija A1 in A1 Sportback. Audijeva kompaktna modela bosta odslej še bolj privlačna. Prenovljen in izboljšan imata namreč tako notranji kot tudi zunanji dizajn. Podobi vozila dajejo novo privlačnost osveženi dekorativni elementi in barve lakov. Kompaktna malčka se ponašata z voznimi lastnostmi, ki so podobne avtomobilom srednjega razreda. Zaradi toge karoserije in kratke medosne razdalje sta živahna in okretna.

Nova Audi A1 in Audi A1 Sportback navdušujeta s športnimi potezami. Njun dizajn je zdaj še bolj športen, v dolžino sta zrasla za dva centimetra, na 3,98 metra. V Audiju vam po želji vgradijo strešni lok (pri A1) oziroma strešno kupolo (pri A1 Sportback) kontrastne barve.

Notranjost novega Audija A1 oz. A1 Sportback je prostorna in kakovostno izdelana. Upravljalni elementi so pregledni, prefinjene kromirane letvice pa dizajn naredijo še bolj eleganten. Program opreme je na novo strukturiran. Izvedbi design in sport kupcem omogočata, da si A1 prilagodijo še bolj individualno. Poleg njiju so na voljo paket design selection in športni paket S line ter številne druge možnosti za individualno zasnovo vozila – od barvnih prezračevalnih šob do dekorativnih folij za karoserijo. Dodatne možnosti ponuja tudi program dopolnilne opreme Audi, v katerem je prvič popoln paket opreme: paket active kit med drugim vključuje individualne montažne elemente in dizajne platišč.

Razpon moči šestih motorjev za prenovljeni Audi A1 in A1 Sportback – štirje TFSI in dva TDI – sega od 66 kW (90 KM) do 141 kW (192 KM). Vsi agregati so bodisi povsem novi ali pa so temeljito izpopolnjeni. Pri večini se je moč povečala, obenem pa se je poraba goriva zmanjšala za do deset odstotkov. Za vse motorje je opcijsko ali serijsko (pri 1.8 TFSI) na voljo 7-stopenjski menjalnik S tronic; voznik lahko pusti, da bliskovito hitri menjalnik z dvojno sklopko deluje samodejno ali pa sam prestavlja ročno.

Osnovni motor je prvi bencinski trivaljnik v zgodovini znamke Audi. Audi A1 1.0 TFSI (predhodni podatki), z močjo 70 kW (95 KM), porabi na 100 kilometrov povprečno samo 4,3 litra goriva (99 g CO2 na km). Prav tako nov je trivaljni dizelski motor 1.4 TDI ultra z močjo 66 kW (90 KM), ki v A1 po merilih NEVC doseže porabo samo 3,4 litra goriva (89 g CO2 na km), kar pomeni, da je prvi model z oznako ultra za Audi A1 in Audi A1 Sportback. Oba motorja se ponašata z maksimalno učinkovitostjo.

Podvozje prispeva k temu, da sta oba kompaktna modela športna in živahna. Novo elektromehansko servokrmiljenje zagotavlja, da je voznik v vsaki vozni situaciji deležen optimalne podpore. Stopnja servopodpore se zmanjšuje z naraščanjem hitrosti vožnje. Pri novo zasnovani izvedbi opreme sport je nastavitev bolj čvrsta, vendar udobnejša kot pri predhodniku. Še več dinamike pa boste doživeli s športnim podvozjem S line. Novost je tudi sistem za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select: z njim lahko voznik nastavi karakteristike motorja, opcijskega menjalnika S tronic in prilagodljivih blažilnikov – ti so še ena od opcij – na enega od treh profilov delovanja: auto, efficiency in dynamic.

Platišča imajo premer od 15 do 18 palcev. Elektronski nadzor stabilnosti ESC prispeva k preciznejšim in stabilnejšim krmilnim lastnostim vozila, v mejnih situacijah pa funkcija porazdeljevanje navora po posameznih kolesih zmanjšuje možnost podkrmiljenja.

Najbolj izpopolnjena opcija v ponudbi multimedijskih sistemov je MMI navigacija plus z velikim pomnilnikom in inteligentnim glasovnim upravljanjem. Njen zaslon se lahko iz armaturne plošče pomakne v pokončni položaj. Idealna dopolnitev tega sistema je modul Audi connect, ki vključuje avtotelefon in omogoča povezavo vozila z internetom. Voznik se lahko poslužuje spletnih storitev iz nabora Audi connect, sopotniki pa lahko svoje mobilne naprave priključijo na dostopno točko WLAN. Multimedijsko ponudbo zaokrožajo vrhunske komponente, kot je avdiosistem Bose Surround Sound System.

Dinamika na štirih metrih: Audi S1 in S1 Sportback

Na vrhu modelske serije sta modela Audi S1 in Audi S1 Sportback. Njun motor 2.0 TFSI razvije moč 170 kW (231 KM) in navor 370 Nm. S-modela lahko od 0 do 100 km/h pospešita v 5,8 oziroma 5,9 sekunde ter naprej do končne hitrosti 250 km/h.

Stalni štirikolesni pogon quattro prenaša moč na vsa štiri kolesa in je zasnovan za maksimalni užitek v vožnji. Njegova nastavitev je načrtno čvrsta, posebej razviti premniki na sprednji premi in kompleksna štirivodilna zadnja prema pa skrbijo za še večjo dinamiko. Platišča so 17-palčna, v serijsko opremo pa so vključeni tudi Audi drive select in prilagodljivi blažilniki. Detajli na zunanjosti in v notranjosti vozila pričajo o posebnem mestu, ki ga v svojem segmentu zasedata S1 in S1 Sportback. Serijska oprema je še posebej bogata.

Vir: Audi

Podatki o porabi za omenjene modele:
Audi A1: poraba goriva v l/100 km, komb.: 5,8–3,4**; emisije CO2 v g/km, komb.: 134–89**
Audi A1 Sportback: poraba goriva v l/100 km, komb.: 5,8–3,4**; emisije CO2 v g/km, komb.: 134–91**
Audi S1: poraba goriva v l/100 km, komb.: 7,2–7,0**; emisije CO2 v g/km, komb.: 166–162**
Audi S1 Sportback: poraba goriva v l/100 km, komb.: 7,3–7,1**; emisije CO2 v g/km, komb.: 168–166**

** Poraba goriva in emisije CO2 posameznega vozila variirajo glede na izbrana kolesa oz. pnevmatike, poleg tega nanje ne vplivajo samo učinkovitost izrabe goriva, pač pa tudi način vožnje in drugi netehnični dejavniki.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Značilni Porschejev občutek pri vožnji, poraba pa kot pri mini avtomobilu
Mazda CX-3 v sijoči podobi

Več vsebin

Testi

Ultimativni modni dodatek

Audi A1 Sportback 1.6 TDI S-Tronic