Novice

Superb in Kodiaq z oznako vRS?

Škoda ima v svoji modeli ponudbi le en model z oznako vRS, toda po zadnjih informacijah bi se to lahko spremenilo s prihodom dveh novih športno usmerjenih modelov.

Vodilni pri Škodi razmišljajo o širitvi oznake vRS, ki bi leta 2018 in 2019 lahko krasila oba najnovejša družinska člana – Superba in Kodiaqa. V intervjuju za AutoExpress je Bernhard Maier, izvršni predsednik Škode, dejal, da obstaja resen potencial za prihod športne oznake vRS na modele z vrha ponudbe. Vse več kupcev se odloča za najmočnejši motor in paket pri Octavii in Superbu, zato ostaja zanimanje za športno usmerjene izvedenke.

”O tem še razpravljamo. Večji modeli imajo boljši potencial pri dodani vrednosti in vRS bi lahko bil del tega. Ni vprašanje inženiringa, to lahko storimo, vendar moramo za začetek vzpostaviti poslovni model,” je dejal Maier.

Istočasno je predsednik izničil možnosti za ponoven prihod Fabie vRS. Kot je dejal neimovan vir, Škodo javnost vedno prepričuje, naj izdela Fabio vRS, a so možnosti za zaslužek v tem segmentu majhne, kupcev pa je prav tako zelo malo.

Superb ima že sedaj v motorni paleti zmogljiv bencinski agregat s 162 kilovati, oznaka vRS pa bi prinesla še močnejši agregat. Med možne kandidate zagotovo sodi dvolitrski bencinski motor z 221 kilovati, ki je nameščen v Volkswagnov Golf R in bi skupaj s štirikolesnim pogonom tvoril športno in atraktivno izbiro. Enak pogonski sklop bi lahko namestili tudi v prihajajoči model Kodiaq in ubili dve muhi na en mah.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Servis Volva je postal bolj oseben
Kateri bo naslednji avtomobilski proizvajalec s tovarno v Romuniji?