Novice

Svetovna premiera Škode VisionC v Ženevi

Dan pred uradno otvoritvijo ženevskega avtomobilskega salona je na skupni predstavitvi skupine Volkswagen doživel premiero Škodin koncept VisionC, ki oblikovanje znamke postavlja v povsem novo luč.

Po uvodnih skicah so zdaj na voljo tudi prve uradne fotografije prvega Škodinega petvratnega kupeja.

Ob tej priložnosti je izvršni direktor znamke prof. dr. Winfried Vahland med drugim dejal: “Koncept VisionD je pred samo tremi leti pomenil začetek in mejnik naše modelne ofenzive. S konceptom visionC vstopamo v novo fazo, kjer več poudarka namenjamo oblikovanju in s tem dokazujemo čustveno karizmo in moč znamke Škoda. Koncept ŠkodaC je pokazatelj naših izjemnih oblikovalskih in inženirskih sposobnosti, ki izpostavlja dinamiko in pomen ene najstarejših znamk vozil. V naslednjih letih nameravamo rasti in predstavljati še bolj prefinjene avtomobile ter potrditi naš položaj mednarodne visokovolumenske mednarodne znamke.”

Škodin vodja oblikovanja Jozef Kabaň in njegova ekipa so po besedah znamke dosegli edinstveno ravnovesje med mehkimi, jasnimi obrisi, konkavnimi in konveksnimi površinami ter ostrimi, preciznimi potezami.

VisionC je opremljen je nameščen na koncernski MQB platformi ter opremljen z 1.4 TSI bencinskim motorjem (81 kW) v kombinaciji s CNG pogonom, kar omogoča doseganje največje končne hitrosti 214 km/h. V CNG načinu vozilo porabi le 3,4 kg oz. 5,1 m3 plina na prevoženih 100 kilometrov, kar ustreza emisiji 91 g CO2.

Avtomobilizem.com (Vir, foto: Škoda)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Svetovna premiera Škode VisionC v Ženevi"


Daedalus
10 leta 1 mesec nazaj

No, saj…Škoda, get your act together while you still have time. 😛

xxl
10 leta 1 mesec nazaj

Itak ne bo takšna v serijski različici

Daedalus
10 leta 1 mesec nazaj

OK, to pa preveč vleče na Audi-ja. -.- Škoda, get your act together!

 
Peugeot 308 izbran za “Evropski avto leta 2014”
Neuradno: Seat Leon Cupra prvi na Nürburgringu?