Novice

Terensko nastrojeni Volvo S60

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v ameriškem Detroitu bo Volvo med 15. in 25. januarjem predstavljal svoj obstoječi limuzinski model S60 v terenski preobleki z označbo Cross Country.

Rahlo terensko predelani karavanski modeli, kot na primer Škoda Octavia Scout, Audi A4/A6 Allroad, VW Passat Alltrack in podobni, katerim proizvajalci malo povišajo podvozje ter jih opremijo z dodatnimi plastičnimi obrobami, so že nekaj časa v trendu. Sedaj so se pri švedskemu Volvu odločili, da, kot prvi na svetu, nekaj podobnega naredijo še pri klasični limuzini.

Po karavanskem modelu V60 je povišano karoserijo, plastične zaščitne dodatke ter Volvovo pripono Cross Country, ki jo namenja bolj terensko naravnanim vozlom, tako dobila še limuzina S60. Osnovni model bo sicer na voljo brez štirikolesnega pogona, poganjal pa ga bo dvolitrski štirivaljni turbodizel s 181 »konji«. V štirikolesno gnano verzijo bo nameščen obstoječi turbodizelski petvaljnik, ki ponuja kar 215 “konjskih moči”. Švedi natančnih cen še niso objavili, po predvidevanjih pa bi znal biti model 2.000 evrov dražji od klasične verzije.

Že koncem lanskega leta so sicer pri Volvu predstavili karavanskega V60 Cross Country, ki bo na voljo v sredini letošnjega leta. Izvedenke Cross Country sicer Švedi ponujajo že vse od leta 1997, ko so trgu ponudili prvi model XC70.

Avtomobilizem.com (Vir: carscoops.com, motor-talk.de. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Citroën prejel nagrado “Best Website Award 2015” revije “What Van?”.
Fordov načrt za pametno mobilnost