Novice

To je to: koncept Opel GT

Opel bo v Ženevo pripeljal majhen futurističen dvosedežni koncept GT, ki tehta manj kot tono in naj bi s pogonom na zadnji kolesni par nudil najboljše vozniške lastnosti.

Zunanjost krasita dve oblikovalski posebnosti – svetleča rdeča linija, ki vodoravno razdeli vozilo in poudari barvno razmerje, in srebrna stekla, ki ustavijo radovedne poglede v notranjost, hrati pa uporabniku nudijo nemoten pogled na cesto. Srebrna folija na steklih poskrbi za čisto linijo, ki se ne ustavi na steklenih delih, temveč poteka od vrha do tal. Z ostalimi oblikovalskimi elementi ti dve posebnosti tvorita smiselno celoto in veliko pripomoreta k posebnosti oblike koncepta.

Rdeča barva povezuje celoten zunanji videz. Je glavni element tudi pri platiščih, ki so, po trditvah oblikovalcev, oblikovana kot kolesca na rolki. Na nosu je viden značilen Oplov podpis, ki krasi tudi produkcijske različice vozil, hkrati pa je takšen unikaten oblikovalski podpis napovedoval že koncept Monza.

Pod dolgim in ravnim pokrovom motorja je nameščen Oplov najnovejši litrski trivaljni prisilno polnjen agregat s 107 kilovati. Na prvo žogo zveni malo, a velja poudariti, da koncept tehta manj kot tono in potrebuje za pospeševanje od 0-100 km/h osem sekund. Moč motorja s turbopolnilnikom se preko sekvenčnega šeststopenjskega menjalnika z obvolanskima prestavnima ročicama prenaša na zadnjo os z mehansko zaporo diferenciala.

“Opel GT Concept pomeni naslednji korak k vožnji, še bolj prežeti s čustvi in užitkom. Kaže, za kaj se trenutno zavzema Opel. Smo samozavestni, prizadevni in inovativni, z vsakim novim avtomobilom želimo osvojiti več kupcev,” se svetovne premiere v Ženevi veseli izvršni direktor skupine Opel dr. Karl-Thomas Neumann.

Še ena značilnost koncepta Opel GT Concept so žarometi z vgrajenimi smerniki. Projekcijska tehnologija poskrbi, da svetijo izjemno tridimenzionalno. Prilagodljiva osvetlitev s svetili LED naslednje generacije odlično dopolnjuje to tehnologijo.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend, Opel. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "To je to: koncept Opel GT"


Firediver
8 leta 2 meseci nazaj

Hvalabogu, da je koncept, ker bi se na cesti vsi smejali športnemu avtomobilu z zvokom kosilnice.

 
Volkswagen v Ženevo s konceptom T-Cross
Štirivaljni agregat in novo ime za uživaškega Boxsterja