Novice

Toyota bo na olimpijske igre v Pariz poslala 500 limuzin Mirai

Toyoto bo kot svetovni partner olimpijskih in paralimpijskih iger v Pariz prihodnje leto pripeljala 500 limuzin Mirai, ki jih poganjajo vodikove gorivne celice.

Čeprav Toyotin Mirai predstavlja simbol zavezanosti čisti energiji, odraža tudi izzive in zapletenost uvajanja vozil na vodikove gorivne celice na trgu, kjer med alternativno gnanimi prevladujejo baterijska električna vozila. Mirai, ki je bil predstavljen leta 2014, je že takrat veljal za vozilo s prelomno tehnologijo, prihodnje leto pa bodo prednosti vodikovih gorivnih celic lahko spoznali tudi športniki in spremljevalno osebje na poletnih olimpijskih igrah.

Vodik bo pridobljen iz obnovljivih virov

“Organizacija iger, ki bodo zgled okoljske ozaveščenosti, je eden naših temeljnih ciljev. Veseli nas, da nam pri tem pomaga družba Toyota, ki je tudi globalni partner iger v Parizu 2024. Uporaba vozil na vodikove gorivne celice, kakršna je tudi Toyota Mirai, pomeni pomemben korak v tej smeri. Prav za to se družbi Toyota že zdaj zahvaljujemo za sodelovanje,” je povedal nekdanji veslač na divjih vodah ter večkratni olimpijski in svetovni prvak Tony Estanguet, ki opravlja vlogo predsednika organizacijskega odbora iger v Parizu 2024.

Flota 500 limuzin Mirai, ki bo prihodnje leto vozila po francoski prestolnici, bo polnjena z vodikom,  pridobljenim iz obnovljivih virov. Zagotavljala ga bo družba Air Liquide, ki bo uradni dobavitelj vodika na olimpijskih in paralimpijskih igrah v Parizu 2024.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Toyota)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Vsak naslednji Nissan bo izključno električen
Še zadnjič pred razkritjem: zunanjost novega Škodinega Kodiaqa