Novice

Toyota Corolla v letu 2013 dosegla globalno prodajo 1,22 milijona enot

Toyota Motor Sales (TMS), USA, Inc je v tem tednu oznanila globalno prodajo 1,22 milijona vozil modela Corolla v letu 2013 glede na interne statistike družbe, ki temeljijo na podatkih, posredovanih s strani posameznih distributerjev. Petodstotna medletna rast potrjuje neprestano večanje priljubljenosti modela Corolla, ki so ga izbrale zveste stranke v približno 150 državah in regijah po svetu.


“Corolla predstavlja mednarodni obraz Toyote in je vsak dan v stiku z  milijoni ljudi po vsem svetu,” je dejal Bill Fay, podpredsednik in generalni direktor Toyote v okviru TMS. “Imeti najbolje prodajan avto na svetu pove veliko o zadovoljstvu in zvestobi naših kupcev .”

S pomočjo nedavne prenove , ki vključuje ojačane elemente dizajna in izboljšano ekonomičnost porabe goriva, je Corolla (od uvedbe modela leta 1966 do konca februarja 2014) dosegla skupno prodajo 40.720.000 vozil, zaradi česar je svetovno najbolje prodajani model vseh časov.

Na podlagi Toyotine analize podatkov  IHS Automotive (podatki o globalnih registracijah novih vozil – Polk new vehicle registration data), ki zajemajo 96 odstotkov globalnega trga novih vozil, je Corolla (vključno z različicami  Axio, Altis, EX štirivratnih limuzin ter karavanov Fielder in Rumion) s prodanimi 1.098.524 enotami  najbolje svetovno prodajan model v letu 2013. Možno je, da so navedbe konkurence o številu prodanih enot izključevale navedene modele, ki se dejansko tržijo kot limuzinske in karavanske izvedenke Corolle.

Avtomobilizem.com (povzeto po sporočilu za javnost Toyota Adria)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bo Volkswagnov kupejevski koncept Golf ali Jetta CC?
Glasovanje se začenja!