Novice

Toyota in Suzuki v novo sodelovanje s projekti za trge v razvoju

Japonska proizvajalca avtomobilov Suzuki in Toyota sta pričela s sodelovanjem, katerega cilj je učinkovita uporaba skupnih zmogljivosti pri razvoju, uporabi skupnih tehnologij in sestavnih delov za vozila, namenjena za prodajo na trgih v razvoju.

Kot so sporočili predstavniki obeh podjetij, sta se proizvajalca po približno enoletnih pogajanjih dogovorila za pričetek razvoja kompaktnega in učinkovitega pogonskega sklopa, ki bi jima omogočil preboj na avtomobilske trge v Indiji in ostalih državah v razvoju, s poudarkom na Afriki.

Ob tem je predsednik Toyote, Akiro Toyoda, izjavil: “Suzuki je kot prvi (med japonskimi proizvajalci) pričel s prebojem na indijski trg in s tem veliko pripomogel k razvoju avtomobilske industrije na tem območju. Kot del indijske družbe se bomo v sodelovanju s Suzukijem trudili izboljšati področje mobilnosti prihodnosti in povečati popularnost vozil z oznako ‘Izdelano v Indiji’ v Afriki in na ostalih svetovnih trgih.” Predsednik uprave Suzukija Osamu Suzuki pa je je pojasnil: “Toyota nam bo nudila podporo pri razvoju kompaktnega, visoko učinkovitega pogonskega sklopa, ki je ključnega pomena za Suzuki. Tako se bomo lahko osredotočili predvsem na razvoj. Upam, da bo razvoj skupnih projektov pripomogel k bodočemu uspehu obeh podjetij, ne samo v Indiji, temveč tudi na širšem trgu.”

 

Tako naj bi Suzukijeve in Toyotine modele izdelovali v proizvodnih zmogljivostih Toyota Kirloskar Motor v Indiji, prodaja pa naj bi potekala preko že razvite prodajne mreže obeh podjetij. Preko skupne prodajno-servisne mreže pa naj bi Suzukijeva modela Baleno in Vitara Brezza ter Toyotino Corollo ponudili tudi drugim trgom.

Sodelovanje na področju raziskav in razvoja(R&D) naj bi pripomoglo k temu, da japonska proizvajalca obdržita korak s konkurenco z evropskih in ameriških trgov. Suzuki ima za seboj neuspeli poskus sodelovanja s podjetjem Volkswagen, ki se je predčasno zaključilo na sodišču in s Suzukijevim povratnim odkupom 20% lastnega deleža. Toyota pa med drugim sodeluje s podjetjem BMW pri razvoju modela Supra, ki si deli tehnologijo z BMW Z4.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, TImes of India. Foto: Suzuki, Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jaguar Land Rover razvija sistem avtonomne terenske vožnje
Porsche uvaja tehnologijo obogatene resničnosti v servisne delavnice