Novice

Toyota je vnovič prenovila Auris in Avensis

Toyota je za modela Avensis in Auris, ki ju izdelujejo v Veliki Britaniji, pripravila vrsto manjših izboljšav.

Prenovljena Avensis in Auris sta od sedaj opremljena s prenovljeno večopravilno enoto Touch 2, ki prinaša 7-palčni zaslon na dotik s spremenjenim videzom menijev in izboljšanim vmesnikom za vstop v Toyotin spletni portal. S prenovo prihaja tudi nov navigacijski sistem s triletnimi brezplačnimi posodobitvami in dostop do spleta, kjer lahko uporabniki sledijo trenutne cene goriv, vremensko napoved, prosta parkirna mesta in prometne razmere.

Motorna ponudba ostaja nespremenjena – ponudbo sestavljata dva dizelska in bencinska agregata. Vstopni 1,6-litrski dizelski agregat proizvede 82 kilovatov moči in 270 njutnmetrov navora, močnejšo stran pa predstavlja dvolitrski agregat s 105 kilovati moči in 320 njutnmetri navora. Bencinsko stran zastopata 1,6-litrski agregat s 97 kilovati moči in 1,8-litrski agregat s 108 kilovati moči.

Med ostale novosti sodita prihod novega barvnega odtenka Platinum Bronze in posodobljen dizajn 16-palčnih aluminijastih platišč.

Auris v karavanski in kombilimuzinski različici je pridobil izboljšan hibridni pogon. Pri Toyoti pravijo da ”prinaša izboljšano in naravno vozniško izkušnjo brez kompromisov v učinkovitosti vozila”. Inženirjem je uspelo uglasiti hibridni pogon za bolj linearno pospeševanje in s tem bolj samozavesten občutek za volanom. Auris je s prenovo pridobil tudi dodaten barvni odtenek Solid Blue.

Pri Toyoti s proizvodnjo ne bodo čakali, zato so že začeli izdelovati prenovljena modela.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Honda ima patentiran motor z različno prostornino valjev
Omejena serija Audi R8 Coupe V10 Plus Selection 24h Edition