Novice

Toyota stavi na SmartDeviceLink

Toyota na sejem potrošniške elektronike CES prihaja z novo večopravilno enoto SDL (SmartDeviceLink).

Toyota je pri razvoju večopravilne pametne enote SDL sodelovala skupaj z ameriškim Fordom in na osnovi odprtokodnega sistema Livio integrirala možno uporabo aplikacij v avtomobilu. Do sedaj o novem pametnem sistemu ni veliko znanega, Toyota bo namreč na sejmu potrošniške elektronike CES v Las Vegasu pred zbrano množico demonstrirala delovanje enote in razkrila vse pomembne podatke.

Japonski proizvajalec se s to potezo ponovno zoperstavlja uporabi dveh sistemomov, ki z veliko silo prodirata na trg. Apple CarPlay in Android Auto na ekran enote prekopirata zaslon pametnega telefona ter omogočata uporabo številnih aplikacij, a Toyota ubira drugo pot. Zanimivo je, da pri razvoju sodelujejo s Fordom, ki pa je pred kratkim potrdil prihod obeh sistemov na svoje pametne enote.

SDL je po Toyotinem prepričanju varnejša alternativa, zato si želijo, da bi v odprtokodni program vstopilo več proizvajalcev. Za zdaj so njihova vozila opremljena s sistemom Entune in aplikacijo GPS Link, ki omogoča telefonsko integracijo z omenjeno pametno enoto. Med poglavitne novosti SDL-a naj bi sodile bistvene izboljšave tehnologije za povezljivost med vozili. V enoto bo nameščen komunikacijski podatkovni modul, ki dovoljuje brezžično pošiljanje podatkov in posodobitve. Sistem bo lahko vzporedno tudi samodejno poslal sporočilo o nesreči in njeni lokaciji.

Podatkovni modul bo v pravi meri izkoriščen šele leta 2019, ko bodo vsi prešli na univerzalno globalno platformo. Za učinkovito in hitro obdelavo podatkov, ki jih bodo dobili iz številnih vozil, naj bi zgradili poseben center Toyota Big Data, kjer bodo vse informacije ustrezno shranili in obdelali.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Vodstvo Volkswagna v ZDA
Atraktivni Budd-e napoveduje električno prihodnost Volkswagna