Novice

Tradicionalni, tokrat že peti tabor za otroke v Kranjski Gori

OMV Slovenija je kot dolgoletni podpornik tematskega izobraževalnega tabora Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) tudi letos skupini osnovnošolskih otrok omogočil aktivno in brezskrbno preživljanje minulih jesenskih počitnic. Počitniški dom Vila v Kranjski Gori sta med 27. oktobrom in 1. novembrom tako že petič zapored do zadnjega kotička napolnila razigranost in smeh šestdesetih otrok iz vse Slovenije. Rdeča nit letošnjega tabora so bile vrednote in njihov pomen v vsakdanjem življenju, v šoli in pri delu.

Vsakoletni tabori v Kranjski Gori so plod dolgoročnega sodelovanja družbe OMV Slovenija in Zveze prijateljev mladine Slovenije. Začetki sodelovanja segajo v leto 2009, ko je OMV finančno podprl projekt tematskega izobraževalnega tabora ZPMS. OMV namreč v okviru zaveze k družbeni odgovornosti že več let namenja sredstva za projekte, s katerimi želi prispevati k razvoju okolja v katerem deluje, pri tem pa sodeluje predvsem z organizacijami, ki skozi svoje delo celostno obravnavajo težave neprivilegiranih skupin prebivalstva, v tem primeru otrok iz socialno manj spodbudnih okolij. Valentina Danev, predstavnica za stike z javnostmi pri družbi OMV Slovenija, je ob tem dejala: »Negativne posledice razmer v današnji družbi občutijo predvsem otroci. Odgovornost vseh ki delujemo v lokalnem okolju je, da omogočamo reševanje težav otrok in kolikor je v naši moči ustvarjamo okoliščine, v katerih lahko živijo brezskrbno in dostojanstveno. Zveza prijateljev mladine Slovenije s konkretnimi projekti postavlja na prvo mesto prav otroke in njihove potrebe, zato smo z veseljem podprli projekt ter po uspešnih rezultatih naše sodelovanje skozi leta še razvili.«

Tabor je sicer eden izmed stalnih socialno-izobraževalnih projektov, s katerimi ZPMS izpolnjuje svoje osnovno poslanstvo, ki poleg dvigovanja kakovosti življenja otrok, mladostnikov in družin, vključuje tudi zastopanje njihovih interesov in zaščito njihovih pravic. Zveza pri izvajanju teh projektov sodeluje z raznimi družbeno odgovornimi organizacijami in podjetji, katerih prispevek je še posebej pomemben v teh časih, ko se število otrok, ki živijo v socialno manj spodbudnih okoljih, iz dneva v dan veča.

Tudi tokrat so udeleženci tabora v objemu naravnih lepot Triglavskega narodnega parka preživeli šest pestrih, z ustvarjalnimi in športnimi dejavnostmi polnih dni. Otroci so v okviru programa, ki poteka pod strokovnim vodstvom mentorjev, animatorjev in strokovnih delavcev, skozi aktivnosti, igro in druženje spoznavali pomen, ki ga imajo vrednote, kot so ljubezen, znanje, solidarnost, pomoč ter prijateljstvo pri aktivnostih v vsakdanjem življenju.

Poleg naravnih lepot in cele vrste dejavnosti k nepozabni izkušnji otrok vsekakor prispeva tudi počitniški dom ZPM Moste, Vila. S toplim, prijaznim okoljem in infrastrukturo, prilagojeno potrebam otrok namreč omogoča ogromno učnih, družabnih in športnih dejavnosti.

Vir: OMV

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi BMW S 1000 R
Novi Nissan Qashqai: ponovno izumljeni prvi mestni terenec