Novice

Tudi Alfin Stelvio z oznako Quadrifoglio

Prvi Alfin športni terenec, ki naj bi se po številnih informacijah znotraj podjetja imenoval Stelvio, naj bi bil na voljo tudi s šestvaljnim motorjem. Odločitev, da Alfa Romeo v letu 2017 predstavi zmogljiv SUV, sledi zadnji usmeritvi, ki jo je napovedal prihod Giulie Quadrifoglio. Z limuzinsko sestro naj bi si Stelvio delil številne elemente – agregate, pogonski sklop in delno tudi videz.

Najbolj zmogljivo različico naj bi poganjal prisilno polnjen 2,9-litrski bencinski šestvaljnik, kot je nameščen v model Giulia Quadrifoglio. Ferrarijev šestvaljnik proizvede 380 kilovatov in 1.524 kilogramov težko Giulio od 0-100 km/h izstreli v 3,9 sekundah. Inženirji naj bi motorju povečali navor in v obratni smeri malenkost zmanjšali moč ter s tem namembnost motorja prilagodili potrebam športnega terenca. Kljub nekaterim spremembam naj bi za prenos moči na zadnji kolesni par skrbel 8-stopenjski samodejni menjalnik. Kljub temu, da naj bi bile v ponudbi tudi različice s štirikolesnim pogonom, naj bi bil Quadrifoglio omejen le na pogon na zadnji kolesni par, predvsem zaradi bistveno nižje mase.

Prvi Alfin športni terenec mora s svojim imenom sporočati, da gre za zmogljivega terenca, ki se lahko spopade z vsako podlago. Ravno zato je ime Stelvio ena izmed možnosti – cesta, ki vodi preko slavnega prelaza, se uvršča med ene najbolj zahtevnih in atraktivnih cest na svetu.

Alfa Romeo se več kot desetletje bori s padcem prodaje, saj so največ vozil (205.432) prodali davnega leta 2001. S prihodom Giulie in zdaj Stelvia želijo popraviti negativni trend ter na letni ravni prodati vsaj 400.000 enot. Za dosego teh ciljev naj bi pripravili še limuzino, ki se bo zoperstavila BMW-jevi seriji 5, novo Giulietto in dva nova športna terenca. Zaenkrat ni znano ali bodo pri življenju ohranili modela Mito in 4C.

Avtomobilizem.com (Vir in render: Autocar.)

 

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Tudi Alfin Stelvio z oznako Quadrifoglio"


xxl
7 leta 10 meseci nazaj

Svizec pa to…Zaenkrat še nič od nič ni znano.

 
Chanov kotiček: Avtonomija
Opel v Nemčiji že sprejema naročila za prenovljeno Mokko X