Novice

Tudi Maseratiji z blago hibridno tehnologijo

Pri legendarni italijanski znamki z znakom Neptunovega trizoba so predstavili svoj prvi model, ki se ponaša s tehnologijo blagega hibrida. V duhu vsesplošnega zmanjševanja izpustov toplogrednih plinov se z omenjeno novostjo ponaša rahlo prenovljeni Ghibli, ki ponuja dovolj prepričljivih 330 »konjev« največje moči.

Maseratijeva prestižna limuzina, ki jo sicer v tej izvedbi poznamo že vse od leta 2013, v letošnjem letu dobiva pod motorni pokrov tudi elektrificiran pogonski sklop, kar predstavlja novost za znamko iz Modene. Dvolitrski bencinski štirivaljnik, ki poganja Ghiblija Hybrid, se ponaša z jermenskim zagonskim alternatorjem v sklopu 48-voltnega električnega omrežja. Pri Maseratiju obenem omenjajo, da je omenjeni pogonski sklop kar za 80 kilogramov lažji od turbodizelskega, ki je še vedno v njihovi ponudbi.

Tako motoriziran Ghibli se ponaša s 330 KM največje moči (450 Nm navora), kar mu zagotavlja dovolj suverene performanse. Za pospeševanje od 0 do 100 km/h namreč potrebuje zgolj 5,7 sekund ter doseže najvišjo hitrost pri 255 km/h. Vseeno pa se lahko prvi Maserati s tehnologijo blagega hibrida pohvali tudi z dovolj zmerno porabo goriva, ki po WLTP ciklu znaša med 8,5 in 9,6 l/100 km.

Maserati Ghibli Hybrid bo moč prepoznati po spremenjenih detajlih na karoseriji (maska, luči) ter posameznih modro obarvanih detajlih, znotraj pa se bo ponašal s posodobljeno multimedijsko napravo z večjim zaslonom (10,1 palcev).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: Maserati.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche 911 Turbo se pridružuje močnejšemu bratu
Nove dimenzije zmogljivosti največjih Audijevih križancev