Novice

TÜV SÜD Automotive potrjuje najboljši razred na oznaki: konceptni pnevmatiki iz Goodyeara in Dunlopa imata obe ‘dvojni A’

Svetovna premiera na razstavnem prostoru Goodyear Dunlop na sejmu REIFEN v Nemčiji.

V TÜV SÜD Automotive, eni vodilnih evropskih organizacij za testiranje in certifikacijo, so potrdili, da si obe novi konceptni pnevmatiki podjetja Goodyear Dunlop po merilih, določenih za novo oznako EU za pnevmatike, zaslužita razred ‘A’ glede oprijema na mokri podlagi in kotalnega upora.

Goodyear Dunlop navedeni pnevmatiki razstavlja na svojem razstavnem prostoru na mednarodnem sejmu pnevmatik REIFEN v nemškem Essnu in kot pojasnjuje Xavier Fraipont, direktor za tehnologijo potniških pnevmatik za Evropo, Srednji vzhod in Afriko, je podjetje navdušeno, da je dobilo omenjeno potrditev. “V TÜV SÜD Automotive so potrdili izjemne ocene konceptnih pnevmatik Goodyear EfficientGrip AA edition in Dunlope Sport BluResponse AA. Glede na to, da morajo po novi zakonodaji EU proizvajalci sami certificirati svoje pnevmatike, in sicer ob upoštevanju zapletenih specifikacij, ki veljajo za vso EU, smo veseli, da so naše rezultate potrdili v tako priznani organizaciji za avtomobilsko testiranje in certifikacijo.”

Od 30. maja lahko proizvajalci prostovoljno obveščajo o ocenah svojih pnevmatik po merilih nove oznake EU, ki pnevmatike uvršča v razrede glede na tri pomembne lastnosti – kotalni upor, oprijem na mokri podlagi in zunanji kotalni hrup. Gre za podobno oznako, kot je energijska nalepka, ki jo potrošniki poznajo z gospodinjskih aparatov. Od 1. novembra bo oznaka obvezna za vse pnevmatike, izdelane od 1. julija 2012 dalje.

Vir: Goodyear

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poklon glavnemu mestu Velike Britanije: nov videz MINI Rocketman Concept
Nova limuzina Civic