Novice

Uradno razkrit karavanski Mercedes-Benz razreda C

V tovarni Mercedes-Benz v Bremnu so uradno predstavili razred C v karavanski različici. V isti tovarni pod znakom zvezde že izdelujejo njegovo limuzinsko različico. Nemška tovarna igra eno izmed glavnih vlog pri širjenju in zahtevah globalnih trgov za proizvodnjo Mercedesovih vozil.

V letu 2104 in 2015 bodo v novo proizvodnjo linijo, ki bo izdelovala razred C, vložili 2 milijardi evrov. Polovico tega zneska so letos pri Daimlerju že porabili. Andreas Kellermann, vodja proizvodnje v Bremnu je dejal: ”Po uspešnem začetku proizvodnje limuzinske različice razreda C v februarju sedaj praznujemo še uradno predstavitev karavanske različice. Ponosni smo, da smo edini, ki izdelujemo to vozilo. V primerjavi s preteklim modelom smo naredili velik preskok v kvaliteti, dizajnu in inovativni tehnologiji.”

Karavanski razred C bo po zagotovilih Daimlerja še ena zgodba o uspehu. Leta 1996 so pri Mercedes-Benzu predstavili svoj prvi športni karavan v srednjem razredu, obenem je razred C njihov najbolje prodajani model. Z združitvijo teh dveh lastnosti in več kot 400.000 prodanimi primerkoi prejšnje generacije pri Daimlerju upajo tudi na odličen prodajni uspeh nove generacije.

Samo v lanskem letu so prodali 40.000 vozil razreda C, leta 2011 pa je bila karavanska različica razreda C izbrana za nemški poslovni avto leta. Večina njegovih kupcev prihaja iz Zahodne Evrope in se najpogosteje odločijo za Mercedes-Benz C220 CDI v karavanski različici.

V Bremnu trenutno izdelujejo osem različnih modelov. Poleg razreda C v treh karoserijskih izvedenkah tam proizvajajo še razred E Coupe in kabriolet, terenski GLK in manjša SLK in SL. Tovarna je bila ustanovljena leta 1938 kot Carl F.W. Bogward Automobil und Motorenwerke in je bila leta od 1971 naprej v lasti Daimler-Benz AG. Z letom 1978 so pričeli s prvo proizvodno linijo za takratni S123, predhodnik trenutnega razreda E v karavanski obliki. Z več kot 12.700 zaposlenimi je tovarna v Bremnu največji zasebni zaposlitveni center v regiji, ki letno proizvede 300.000 vozil.

Z novimi proizvodnimi halami in troizmenskim delavnikom bodo z novim razredom C dosegali najvišje standarde v kvaliteti. Okoli 50 odstotkov karavanske različice razreda C bo narejene iz aluminija, kar je velik preskok v primerjavi s prejšnjo generacijo. Z novimi hibridnimi tehnologijami varjenja jekla in aluminija so poskrbeli za še večjo varnost. S postopkom hitrega združevanja kovin poimenovanim ImpAcT so elementi šasije in karoserije optimalno lahki in trdni.

Razred C karavan bo na ceste zapeljal v septembru in bo za okoli 1.500 evrov dražji od limuzine. Od predhodnika je daljši za 96 milimetrov (4.702 mm) in ima 80 milimetrov večjo medosno razdaljo (2.840 mm). Nekaj milimetrov bo pridobil tudi v širino (1.810 mm, kar je 40 mm več kot pri predhodniku).

V motorni ponudbi bo dvolitrski štirivaljnik v C200 s 135 kilovati, 2,1-litrski dizelski agregat v C220 s 125 kilovati in v C250 Bluetec s 150 kilovati. Zgrajen bo na isti platformi kot limuzina in bo tehtal 65 kilogramov manj kot prejšnja generacija.

Avtomobilizem.com (Vir: Daimler. Foto: Daimler)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Uradno razkrit karavanski Mercedes-Benz razreda C"


jordan
9 leta 11 meseci nazaj

ob teh linijah niti pomislim ne na coupe 🙂

the_red
9 leta 11 meseci nazaj

opa, mercedesu je končno uspel lep karavan 🙂

 
Toyotin polprevodnik iz silicijevega karbida za večjo hibridno učinkovitost
DS 3 in DS 3 Cabrio: nov svetlobni izraz