Novice

V Frankfurt bo pridrvela Opel Astra TCR

Vzklilo je novo tekmovanje TCR International Series in po letošnji krstni sezoni proizvajalci vozil počasi potrjujejo svoje sodelovanje. Volkswagen je vstop potrdil pred tedni z dirkalnim Golfom, Opel pa bo v dirkaški cirkus vstopil z Astro TCR.

Dva meseca po razkritju Opel Astre je nemški proizvajalec vozil najavil, da bo na salonu v Frankfurtu predstavil še dirkalno različico nove Astre. Serija TCR, ki se je začela leta 2015, sloni na konceptu treh stebrov: domačega in mednarodnega prvenstva ter globalne serije TCR. Vsi trije nivoji imajo popolnoma enake tehnične zahteve, zato bo dirkalnik brez modifikacij mogoče uporabiti v svetovnem merilu. Gnal ga bo dvolitrski bencinski motor s turbinskim polnilnikom največje moči 330 KM in največjega navora 410 Nm.

S testiranji bodo pričeli oktobra, zato tudi ne želijo izdati nikakršnih točnih informacij, a lahko preko računalniško ustvarjene skice vidimo, da bo Astra TCR prilagojena dirkaškim dvobojem. S pomočjo aerodinamičnega zunanjega paketa in širokih kolotekov deluje atraktivno, a bo za realen prikaz potrebno počakati do sredine septembra.

Vodja serije je bivši šef pri WTCC, Marcello Lotti, ki si je tekmovanje zamislil drugače. TCR je cenejši in prijaznejši do ekip, dirke potekajo na mednarodni ravni, vendar vključujejo nacionalna in regijska prvenstva. Dirke so že potekale v Sepangu, Šanghaju, Valencii, Portimau, Monzi, na Salzbrugringu, v Sočiju in na Red Bull ringu. Kmalu bodo začeli z dirkanjem tudi v Singapuru,  na Tajskem in v Macau.

»Dirkalniki, izpeljani iz serijskih avtomobilov so bili vedno izjemnega pomena za Opel. Ob tem filozofija nove dirkaške serije TCR v popolnosti sovpada z našo filozofijo podpore športnemu udejstvovanju samostojnih, privatnih dirkačev. Prav tem želimo zagotoviti primerno platformo za vznemirljivo in uspešno udejstvovanje s sprejemljivimi stroški,« ob tem pravi direktorica marketinga Opel Group Tina Müller.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova spletna stran avtomobilizem.com
Lamborghinijev superšportnik za izbrance na Pebble Beach