Novice

Varno in zavarovano počutje v Volvu

Volvo je bil nagrajen z dvema nagradama British Insurance Awards Vehicle Security 2011 (Britanske nagrade zavarovalnic za varnost 2011) in na Motor Insurance Repair Research Centre (Raziskovalnem centru za prenovitev zavarovanja avtomobilov) v Thatchamu, v sredo: 15. junija 2011.

V boju z močnimi nasprotniki, je Volvo dobil International Vehicle Security (mednarodna nagrada avtomobilske varnosti) nagrado, medtem ko je Volvo C30 zmagal v kategoriji Best Small Family Car (najboljši majhen družinski avto).

Podelitev nagrad so ustanovlili leta 2004, da bi prepoznali tiste proizvajalce, ki proizvajajo najbolj varne avtomobile in za večje ozaveščanje potrošnikov o najnovejših inovacijah na področju varnosti vozil. Vozila morajo izpolnjevati izbrana merila, ki so jih skupaj razvili Automobile Association, Oddelek za promet, Notranje zadeve in Thatcham ter so podprta s strani britanskih avtomobilskih zavarovalnic in drugih organizacij, ki se zanimajo za izboljšanje varnosti vozil.

Nagrado Best Small Family Car je v imenu Volva sprejel Martin Bayntun, odnosi z javnostjo v podjetju Volvo. “Sprejetje te nagrade mi je v veliko zadovoljstvo. To je priznanje zavezanosti Volva k zagotavljanju varnosti kupcev – ne le njihove osebne varnosti, ko so v Volvo vozilih, pač pa tudi varnosti njihovega avtomobila, ko je ta daleč od oči.”

Volvo C30 je, skupaj z vsemi ostalimi modeli Volva, opremljen s številnimi standardnimi varnostnimi funkcijami kot so daljinsko centralno zaklepanje z zastoji, alarmom proti kraji, vključno z onemogočenim vžigom motorja, senzorjem nivoja in možnostjo vgradnje večplastnih bočnih stekel za dodatno varnost.

Da bi še povečali zaupanje kupcev v varnost vozil, je Volvo je pred kratkim napovedal zagon novih mobilnih aplikacij, ki bodo na voljo na iPhonih in Androidih. Pri razvoju trenutnega sistema, Volvo OnCall, stranke modelov vozil z letnico 2012, opremljenih s to tehnologijo, lahko takoj preverijo stanje ključavnic in oken. Sistem pa tudi samodejno pošlje opozorilo, če se sproži alarm.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault Sport je z Mégane R.S. Trophy dosegel še en rekord steze Nürburgring Nordschleife
Sanjska zmaga Citroëna