Novice

Veliki brat Renault Kadjar

Renault je v Parizu odstranil tančico s kompaktnega križanca Kadjarja. Znamkin prvi križanec segmenta C si bo številne elemente delil z Nissanom Qashqaijem ter bo po evropski premieri zapeljal tudi na afriška in kitajska tla. Poleg že omenjenega Qashqaija bo predstavljal največjo konkurenco še Mazdi CX-5, Hyundaiju ix-35 in Fordu Kugi.

Renault Kadjar bo veliki brat prodajno uspešnemu Capturju, ki je številne kupce očaral s svojim prikupnim in igrivim značajem. Z dolžino 4,45 metra bo večji od večine tekmecev, a želi združiti različne svetove in uporabniku ponuditi terenske vozne lastnosti zahvaljujoč štirikolesnemu pogonu, prostorno potniško kabino ter odlične vozne lastnosti tudi ob nakupu izvedenke s pogonom le na sprednji kolesni par, ki je opremljena s sistemom Extended Grip. Gensko zasnovo si deli z oblikovalsko študijo Captur in povzema podrobnosti oblikovalske študije Dezir.

Leta 2014 je bilo skoraj vsako peto prodano vozilo iz segmenta športnih terencev, zato ni presenetljivo, da se je Renault podal v boj za svoj del pogače. Kadjar bo prvi predstavnik francoskega proizvajalca v segmentu C in se uvršča med model Captur in Koleos. Renault Kadjar vabi s skrbno obdelano, udobno in bogato opremljeno notranjostjo, ki je v sozvočju z zunanjim videzom. Opremljen je s 7-palčno multimedijsko enoto na dotik R-Link2.

Kadjar v dolžino meri 4.450, v širino 1.840 in višino 1.600 milimetrov, od tal je oddaljen 19 centimetrov, njegov prtljažnik pa premore 472 litrov. Projekt skupnih konstrukcijskih osnov CMF je razdeljen v tri  segmente: CMF-A za majhna vozila, CMF-B za srednje velika vozila in CMF-C/D za največja vozila. Renault  Kadjar je zasnovan na konstrukcijski osnovi CMF C/D, ki je plod štiriletnega skupnega razvoja partnerjev Renault in Nissan. Renault prispeva svoje znanje in izkušnje pri zasnovi in izdelavi zadnje preme ter menjalnikov oziroma sklopov za prenos moči. Skupna konstrukcijska osnova CMF C/D je že preverjena v treh vozilih Renaulta in Nissana in jasno prikazuje strokovno znanje skupine v segmentu križancev.

Kadjar izdelujejo v Renaultovi tovarni  Palencia v Španiji, ki trenutno 83 odstotkov svoje proizvodnje izvozi v več kot 50 držav na petih celinah. S prodajo naj bi začeli v začetku letošnjega poletja, najnovejši križanec pa bo na voljo tudi na afriških in kitajskih tleh. Prvič bo javnosti na ogled na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Veliki brat Renault Kadjar"


jack86
5 leta 3 meseci nazaj

Tale bočna linija me na infiniti spominja. Lepo!

5 leta 3 meseci nazaj

Kako manjka? Captur je B-segment, Kadjar pa C-segment. Kaj bi ti vmes še vtaknu?

mrtwelvetrees
5 leta 3 meseci nazaj

manjka nekaj vmes…. med Kadjarem in Cpurjem ..mogoče novi Scenic 4×4 ? 🙂

ejsim
5 leta 3 meseci nazaj

Po fotografijah sodeč mi deluje ta zadeva kar všečna.

dennisCe
5 leta 3 meseci nazaj

Renaulti so po zunanjosti kar lepi (še posebno kakšna oprema gt in podobno). Ko pa zadeva preide v notranjost je pa katastrofa..vratne plastične obloge na meganu, volan, deluje 20let za konkurenco… Plastiko imajo res obup.

 
Zgodbe, ki jih piše Super Bowl 2015
Tigrov značaj za Kio Picanto