Novice

Veliko zmagoslavje koncerna Volkswagen

Na letošnjem izboru bralcev nemške avtomobilistične revije AUTO ZEITUNG je kar 14 modelov koncerna Volks-wagen zasedlo prvo mesto in s tem na prireditvi „Auto Trophy 2011“ osvojilo skoraj polovico vseh podeljenih nagrad. Le teden dni po podelitvi „zlatega volana“ v Berlinu je koncern Volkswagen na prireditvi „Auto Trophy 2011“ pobral skoraj polovico vseh priznanj. Več […]

Na letošnjem izboru bralcev nemške avtomobilistične revije AUTO ZEITUNG je kar 14 modelov koncerna Volks-wagen zasedlo prvo mesto in s tem na prireditvi „Auto Trophy 2011“ osvojilo skoraj polovico vseh podeljenih nagrad.

Le teden dni po podelitvi „zlatega volana“ v Berlinu je koncern Volkswagen na prireditvi „Auto Trophy 2011“ pobral skoraj polovico vseh priznanj. Več kot 96.000 bralcev je izmed 393 vozil v 29 kategorijah na prva mesta postavilo skupno 14 modelov koncerna Volkswagen. Nagra-de so podelili na gala prireditvi v središču Meilenwerk v Düsseldorfu.

V navzočnosti okrog 300 vodilnih strokovnjakov s področja avtomobilske panoge sta TV-voditeljica Barbara Schöneberger in glavni urednik revije Volker Koerdt trofeje izročila predstavnikom koncerna Volkswagen: v kategorijah mali avtomobili, srednji razred, luksuzni razred, kabrioleti do 30.000 evrov, športni avtomobili, uvoženi super športni avtomobili, kompaktni enoprostorci, uvoženi kompaktni enoprostorci, enoprostorci, uvoženi enopros-torci, terenci do 30.000 evrov, uvoženi terenci do 30.000 evrov, najcenejši avto in najboljše oglaševanje so prva mesta osvojila štiri vozila znamke Audi, štiri vozila znamke Volkswagen in Volkswagen Gospodarska vozila, dva Porscheja, dve Škodi, en Seat in en Lamborghini.

Audi A1, Audi A5 Sportback in Audi Q3 so cenjeno priznanje osvojili v kategorijah mali avtomobili, srednji razred in terenci do 30.000 evrov. Poleg tega je znamka Audi prejela prvo nagrado tudi za oglaševanje. Znamka Volkswagen je prva mesta zasedla z modeli Golf Cabriolet, Touran in Multivan, in sicer v kategorijah kabrioleti do 30.000 evrov, kom-paktni enoprostorci in enoprostorci. Poleg tega je večina bralcev izbrala novi Volkswagen up! za najboljši poceni avto leta. Z modeloma Porsche Panamera in Porsche 911 Carrera je v segmentu luksuznih limuzin in športnih avtomobilov nagradi osvojila družba Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG. Ta dva modela sta bila prav na vrhu zmagovalnih stopničk uvrščena že na „Auto Trophy 2010“. V dveh kategorijah so se bralci revije Auto Zeitung odločili tudi za znamko Škoda: Yeti in Roomster sta s konkurenco pometla med uvoženimi terenci do 30.000 evrov in uvoženimi kompaktnimi enoprostorci. In medtem ko je naslov „Auto Trophy“ v kategoriji uvoženih super športnih avtomobilov osvojil Lamborghini Aventador, je Seat Alhambra blestela v svoji kategoriji kot najboljši uvoženi enoprostorec. Poleg naštetega so koncernski modeli zabeležili še dvanajst drugih in osem tretjih uvrstitev.

„Izjemni uspeh na podelitvi nagrad Auto Trophy kaže, da je koncern Volkswagen s svojimi znam¬kami na pravi poti. In nekaj je gotovo: tudi v prihodnje bomo naše kupce znali prepričati s privlačnimi, okolju prijaznimi in uspešnimi avtomobili,“ je na podelitvi nagrad povedal pred-sednik upravnega odbora družbe Volkswagen AG, prof. dr. Martin Winterkorn.

Vir:VW

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Veliko zmagoslavje koncerna Volkswagen"


R-26
12 leta 4 meseci nazaj

k mogoce kdo opaz kaksno razliko med avtomobili, ki so prikazani na sliki ki je prilozena?

 
Seat razkril svoj prvi izključno električni avto
Novi Ford Focus je kot prvi avto doslej prejel štiri priznanja Euro NCAP Advanced