Novice

Volkswagen bo vaše dizle reševal s pomočjo mrežice in nove programske opreme

Nemški zvezni urad za motorna vozila je sprejel predlog Volkswagna in potrdil predlagan način popravila 1,6- in 2,0-litrskega agregata EA189. Manjši dizelski agregat bo potreboval tako programsko kot tudi strojno posodobitev, medtem ko bo večji agregat potreboval le programsko rešitev. Prvi vpoklici se bodo v Nemčiji najverjetneje pričeli v januarju prihodnje leto.

Za popravilo spornega 1,6-litrskega dizelskega agregata TDI bodo inženirji namestili kos mrežice, poimenovane transformator pretoka zraka. Nov del bo nameščen pred merilnim senzorjem pretoka zraka in bo v osnovi skrbel za umiritev vrtinčenja zračnega toka pred senzorjem, s tem pa bo možno bolj natančno odčitavanje vrednosti. V uro trajajočem posegu bodo servisni strokovnjaki morali posodobiti še programsko opremo.

Po zadnjih ugotovitvah podjetja potrebuje dvolitrski agregat TDI le novo programsko opremo, a Nemci niso želeli razkriti, kaj posodobitev v praksi spremeni. Tudi ta poseg bo trajal od pol do ene ure.

Volkswagen želi s predlaganimi popravki dosegati zahtevane vrednosti emisij in hkrati ne vplivati na povprečno porabo goriva in zmogljivosti vozila. Popravkov pri nemškemu proizvajalcu še niso testirali na vseh modelih, zato trenutno ne morejo z gotovostjo potrditi ali so uspešni.

Podjetje mora Zveznemu uradu za motorna vozila predstaviti še rešitev za 1,2-litrski trivaljni dizelski agregat, popravki se pričakujejo do konca meseca. Zgoraj opisani popravili se nanašata le na dizelska vozila v Evropi, v ZDA pa morata rešitve potrditi Agencija za varstvo okolja EPA in Kalifornijski svet za zračne vire CARB. Podjetje je že predstavilo prve rešitve in možno je, da se bo afera Dieselgate kmalu umirila. Kmalu pričakujemo tudi rešitev za trilitrski šestvaljni dizelski agregat, ki naj bi ga pripravil Audi.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Volkswagen bo vaše dizle reševal s pomočjo mrežice in nove programske opreme"


MMGOKA6574
8 leta 4 meseci nazaj

Res zelo nepošteno,da tako velik koncern se posluži takšne mahinacije in na koncu jo odnese,kot kaže kar dobro skozi. Vsekakor sramota za VW – in tudi mene osebno zanima,če ne bo prevladal spet interes kapitala in bodo res na voljo primerjalne meritve,ki jih bodo opravili neodvisni inštituti ne podpirti z denarjem VW koncerna.

Firediver
8 leta 4 meseci nazaj

Sramota za VW, da so rajši šli goljufat s programom, ko pa bo ta “mrežica in posodobitev SW” spravila izpuste v predpisane nivoje. Pustimo času čas in zanimivo bo videti primerjalne meritve – če si jih bodo upali narediti..

 
Citroën bo leta 2017 predstavil revolucionarno vzmetenje
Mercedesov rival LaFerrariju na stranskem tiru