Novice

Volkswagen Golf R400 gre v proizvodnjo

O z močjo nabitemu Volkswagen Golfu R400 smo že pisali in zapisali takrat dostopne informacije, da Nemci ne načrtujejo njegove serijske proizvodnje. Vendar so ob uradni predstavitvi v Pekingu potrdili prehod v proizvodnjo. Mi smo navdušeni, pa vi?

Volkswagen se je podal v odprt boj z ostalimi nemškimi tekmeci in bo poskusil mešati štrene Mercedes-Benzu A45 AMG, BMW-ju M135i in Audiju RS3, ki prihaja leta 2015. Z 295 kilovati (395 konjskimi močmi) bo Golf R400 najmočnejši izmed omenjene trojice in  je ravno zato že do tega trenutka požel veliko medijske pozornosti. Razveseljive novice zdaj prihajajo iz Pekinga, kjer je novico o proizvodnji Golfa R400 potrdil vodja raziskav in razvoja pri Volkswagnu Heinz-Jakob Neusser.

Pri Volkswagnu želijo s to potezo pokazati, kako sposoben je novi Golf. Kljub enakemu turbobencinskemu agregatu, kot ga ima ”običajni” Golf R, ima koncept R400 kar 74 kilovatov več. Večjo moč so dosegli le z manjšimi popravki v motornem prostoru, ki so posledica večjega pritiska, ki prihaja iz turbine.

Pri Volkswagnu poročajo, da Golf R400, opremljen s samodejnim DSG menjalnikom, doseže 100 km/h v 3,9 sekundah , kar je zelo podobno času Audijevega R8 V10. Na uradnih fotografijah pa v notranjosti vozila vidimo ročni menjalnik … napaka ali nam pri Volkswagnu še niso razkrili vseh podrobnosti?

Avtomobilizem.com (Vir: motorauthority.com, autoevolution.com. Foto: Volkswagen)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Volkswagen Golf R400 gre v proizvodnjo"


toMmy
9 leta 11 meseci nazaj

Đizs krajst! 😀

yashica
9 leta 11 meseci nazaj

Menjalnk je DSG. Gre izključno za napako pri zapisu.

pskoda
9 leta 11 meseci nazaj

Kakšen je to samodejni menjalnik DGS?

 
Toyotinemu Yarisu poletje prinaša prenovo
V zapor zaradi pisanja kratkih sporočil