Novice

Volkswagen odpravlja predsodke o električnih avtomobilih

Čeprav na trg prihaja čedalje več avtomobilov z izključno električnim pogonom, ljudje nanje še vedno gledajo z določenimi zadržki. Znamka Volkswagen se je zdaj lotila izpodbijanja mitov, polresnic in predsodkov na temo električne mobilnosti. Kampanja “Mythbusters” (Uničevalci mitov) s serijo kratkih spotov ponazarja, da imajo vozila na izključno električni pogon akcijski radij, ki povsem zadošča za vsakodnevne vožnje po mestu, in da še zdaleč niso počasna, neprivlačna ali zapletena za polnjenje.


Humoristične epizode se vse začnejo na vrtu lepe enodružinske hiše, kjer se sprošča mladenič v elegantni obleki. Po pametnem telefonu dobiva anonimna Twitter sporočila, ki kritizirajo električne avtomobile – enkrat piše, da “se z električnim avtom komaj pripelješ do konca svoje ulice”, drugič piše, da “so električni avti takooo počasni”. Napačne trditve vsakič nazorno ovrže predstavitev dejanskih lastnosti e-Golfa. Vse se vrti okoli funkcionalne uporabnosti novih pogonskih tehnologij.

Volkswagen e-Golf vas bo prepričal z revolucionarno nizko porabo 12,7 kWh/100 km. Elektromotor razvije moč 85 kW (115 KM), iz mirovanja pa doseže največji navor 270 Nm. Hitrost 60 km/h doseže v 4,2 sekunde, po 10,4 sekunde pa je že pri hitrosti 100 km/h. Akcijski radij vozila znaša od 130 do 190 kilometrov, odvisno od profila poti, načina vožnje, uporabe komfortnih in drugih električnih porabnikov ter obteženosti. Prvič so uporabljeni žarometi s celostno LED-tehnologijo. Izjemno varčne so prav tako serijske dnevne LED-luči, ki z značilno grafiko v obliki črke C že na prvi pogled razkrivajo, da je e-Golf “Das e-Auto”.

Povezave do spotov “Mythbuster”:

“Kurz um den Block” (“En krog po naselju”)
“Kompliziert” (“Zapleten”)
“Langsam” (“Počasen”)
“Komisch” (“Smešen”)

Vir: Volkswagen

Op.: Poraba električne energije, v kWh/100 km: 12,7 (kombinirana), emisija CO2 v g/km: 0 (kombinirana).

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jaguarjev poklon legendi Lightweight E-Type
Petrolova poletna nagradna igra